detector.media
16.08.2018 18:05
Мінкульт вніс до переліку осіб, що загрожують нацбезпеці, письменника Прилєпіна та ще трьох діячів культури РФ
Мінкульт вніс до переліку осіб, що загрожують нацбезпеці, письменника Прилєпіна та ще трьох діячів культури РФ
Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, складає Міністерство культури України на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Список діячів культури, дії яких створюють загрозу національній безпеці України, доповнено прізвищами ще чотирьох росіян. Про оновлення списку повідомляється на сайті Мінкульту.

Зокрема, 15 серпня до переліку був внесений російський письменник, журналіст та публіцист Захар Прилєпін (справжнє ім'я Євген). Він воював на Донбасі на боці бойовиків, мав звання «майор армії "ДНР"», був радником ватажка бойовиків так званого «ДНР» Олександра Захарченка.

Також до списку потрапили письменник, історик та політолог Лев Вершинін; письменник, член Спілки письменників і Спілки журналістів Росії Олександр Тамоніков; російський письменник та публіцист Олександр Широкорад. Усі вони відкрито підтримують так звані «ЛНР» та «ДНР».

Наразі перелік осіб, що загрожують нацбезпеці, налічує 138 прізвищ.

Нагадаємо, раніше СБУ відкрила кримінальне провадження проти російського письменника Захара Прилєпіна. Досудове розслідування ведеться за ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) та ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY