detector.media
16.08.2018 14:45
До фіналу конкурсу Українського культурного фонду вийшли чотири кінопроекти міжнародної співпраці
До фіналу конкурсу Українського культурного фонду вийшли чотири кінопроекти міжнародної співпраці
Український культурний фонд оприлюднив рейтинг експертної оцінки проектів міжнародної співпраці. Серед 16 проектів-лідерів – чотири кінопроекти, а також проект презентації українського кіно за кордоном і театральна постановка п’єси Олега Сенцова «Номери».

В Українському культурному фонді (УКФ) завершився етап експертної оцінки 522 культурно-мистецьких проектів, що пройшли технічний відбір. За результатами експертної оцінки сформовано рейтинг проектів.

15 серпня УКФ оприлюднив рейтинг експертної оцінки проектів міжнародної співпраці. Рейтинг проектів національної співпраці та індивідуальних проектів обіцяють опублікувати найближчим часом.

В УКФ повідомили, що проекти, які набрали середній бал 70 та більше, переходять на розгляд та погодження дирекцією УКФ, а та частина проектних заявок, бюджети яких перевищують 150 мінімальних зарплат (500 тис. грн), виносяться на схвалення наглядової ради УКФ. Після цього відбудеться переговорна процедура між грантоотримувачами та УКФ щодо укладення договорів. Після завершення переговорних процедур – у вересні – буде опубліковано перелік проектів-переможців.

УКФ інформує, що вже відбулася координаційна зустріч дирекції УКФ з наглядовою радою та експертами. «Наглядова рада УКФ розглянула проектні заявки, бюджет яких перевищує 500 тис. грн», - йдеться в повідомленні. До оцінювання проектних заявок залучено 58 експертів з восьми експертних рад, дирекція УКФ має наміри врахувати зауваження та рекомендції експертів у наступних конкурсах.

В оприлюдненому рейтингу проектів міжнародної співпраці більше 70 балів набрали 16 проектів. Серед них – чотири кінопроекти, а також проект презентації українського кіно за кордоном і театральна постановка п’єси Олега Сенцова «Номери»:

Проект

Заявник

Сектор

Загальний бюджет проекту, грн

Запитувана сума від УКФ, грн

Зарубіжний партнер

Підготовчий етап розробки художнього фільму «Леся Українка. Узлісся»

ТОВ «Джей Ес Фільмс»

Аудіовізуальне мистецтво

3 444 476

1 722 238

FX Film Georgia LTD (Грузія)

Комплексна презентація українського кіно за кордоном та підготовка до участі в Європейському кіноринку (EFM)

ГС «Асоціація кіноіндустрії України»

Культурні та креативні індустрії

1 680 238

840 119

Українське ательє культури та спорту (Німеччина)

Театральна постановка п’єси Олега Сенцова «Номери»

ТОВ «435 філмс»

Перформативне та сценічне мистецтво

3 988 700

1 950 200

MAQ Entertainment (Грузія)

Концептуалізація та розробка проекту дитячого художнього фільму «Коло життя»

ТОВ «Пронто фільм»

Аудіовізуальне мистецтво

2 058 080

1 029 040

Serenity Film LLP (Велика Британія)

Документальний фільм «Вигодські вузькоколійки – Колія життя»

ФОП Недбаєв Олександр Миколайович

Аудіовізуальне мистецтво

4 000 000

2 000 000

Nouvelle Vague Factory Sarl GmgH (Швейцарія)

Анімаційний фільм «Суп від щирого серця»

ТОВ «Анімаційна студія Карандаш»

Аудіовізуальне мистецтво

2 086 035

1 034 018

ТОВ «Веріте Ентертейнмент» (США)

Нагадаємо, з 21 травня до 2 липня тривали конкурси культурно-мистецьких проектів. Загалом до Українського культурного фонду надійшло 716 проектних заявок. «Детектор медіа» проаналізував весь список і зокрема ті проекти, що подані до аудіовізуального сектора.

До 9 липня тривав перший етап відбору – за технічними критеріями. Технічний відбір пройшли 522 заявки, які були передані на експертне оцінювання.

З 9 липня до 9 серпня відбувався розгляд поданих проектних заявок експертними радами фонду. Проекти оцінювали по п’ять експертів у кожному напрямку, обраних сліпим жеребкуванням 22 травня.

Початок реалізації культурно-мистецьких проектів планується з вересня 2018 року. У 2018 році Український культурний фонд планує підтримати 165 проектів. Мінімальна сума гранту – 50 тис. грн, максимальна – 2 млн грн.

Головою Українського культурного фонду є дружина Президента України Марина Порошенко, виконавчою директоркою – Юлія Федів. Призначення Марини Порошенко викликало неоднозначну реакцію в експертному середовищі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY