detector.media
15.08.2018 09:00
У Путіна повідомили, що Сенцов сам має попросити про помилування
У Путіна повідомили, що Сенцов сам має попросити про помилування
Управління з забезпечення конституційних прав громадян при Адміністрації президента РФ відповіло на лист матері українського режисера Олега Сенцова та повідомило, що для початку процедури помилування її син має самостійно звернутися до президента Росії Володимира Путіна з відповідним проханням

Про це повідомляє «Громадське телебачення».

В Адміністрації заявили, що прохання матері Олега Людмили Сенцової спрямували до тимчасового виконувача обов’язків губернатора Ямало-Ненецького округу для його попереднього розгляду.

«Разом з тим пояснюємо, що відповідно до Положення про порядок розгляду клопотань про помилування в Російській Федерації,…процедура помилування починається з особистого клопотання засудженого про помилування, в якій він звертається до президента РФ у письмовій формі через адміністрацію виправної установи, де він відбуває покарання», – йдеться у відповіді.

Вони також додали, що після того, як засуджений напише клопотання про помилування, його мають направити до комісії з питань помилування. При його розгляді «враховуються клопотання інших осіб (в тому числі родичів)».

Також у відповіді йдеться, що остаточне рішення про помилування ухвалює Президент Росії.

Сестра Сенцова Наталія Каплан вважає, що її брата звільняти не збираються.

 «Реакція матері на це досить непогана. Мені здається, що вона просто не усвідомила суть документа. Ми з адвокатом будемо думати, що робити далі. Олег однозначно не буде писати прохання про помилування. Можу сказати, що така відповідь свідчить про те, що Олега відпускати не збираються. Вони досі називають його громадянином Росії і дали зрозуміти, що прохання матері (про помилування – ред.) не спрацювало», – сказала вона.

Нагадаємо, у вівторок, 14 серпня, на 93-й день голодування, Олега Сенцова у колонії відвідала російська правозахисниця Зоя Свєтова. Вона розповіла, що Олег майже не встає, він називає свій стан «передкритичним».

Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

8 серпня сестра Сенцова Наталя Каплан повідомила, що стан Олега, судячи з його листа, «катастрофічний». За її словами, режисер написав їй, що «кінець близький».

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

Активісти в Україні й усьому світі продовжують вимагати від Росії і президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції відбуваються в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

 

Фото: «Громадське телебачення»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY