detector.media
14.08.2018 20:51
Український письменник і літературознавець Степан Пушик помер у віці 74 років
Український письменник і літературознавець Степан Пушик помер у віці 74 років
У ніч проти 14 серпня помер український письменник, літературознавець, професор Прикарпатського університету ім. Василя Стефаника Степан Пушик.

Про це у Facebook повідомив його син Тарас Пушик, передає Zaxid.net.

«Дорогі друзі, сьогодні вночі помер наш батько – Степан Пушик, просимо про щиру молитву. Детальну інформацію щодо похорон повідомимо згодом», – повідомив син письменника.

Степан Григорович Пушик народився 26 січня 1944 року в селі Вікторів Галицького району Івано-Франківської області. Був заслуженим діячем мистецтв України, депутатом Верховної та обласної рад.

У 2017 році письменник отримав високу державну нагороду – Орден «За заслуги» ІІ ступеня.

Степан Пушик був автором багатьох поетичних та прозових збірок, фольклорних записів, книжок для дітей, літературознавчих та краєзнавчих праць, розвідки про карпатське коріння Т. Шевченка «Славетний предок Кобзаря», дослідження про «Слово о полку Ігоревім», про слов'янську та праукраїнську міфологію («Бусова книга»), повість про Володимира Івасюка («Блискавиці б'ють у найвищі дерева»). Оригінальні вибрані твори вийшли в шести томах, у семи окремих збірках видано записи народних казок, пісень, українських тостів, приповідок.

Степан Пушик також є автором одного з найбільших щоденників у світі, який налічує близько 300 томів, у кожному з яких до 200 сторінок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Лондоні у віці 85 років помер лауреат Нобелівської премії з літератури Відіадхар Сураджпрасад Найпол.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY