detector.media
13.08.2018 13:32
Оголошено переможців 11-го Львівського міжнародного кінофестивалю Wiz-Art
Оголошено переможців 11-го Львівського міжнародного кінофестивалю Wiz-Art
Гран-прі фестивалю здобула стрічка «Тільки поглянь на неї» режисера Ґорана Столевські (Македонія).

Про це повідомляється на сайті фестивалю.

Учора, 12 серпня, завершився 11-й Львівський міжнародний кінофестиваль короткометражного кіно Wiz-Art. Церемонія закриття пройшла у львівському кінотеатрі «Кінопалац». 

Переможців фестивалю визначало міжнародне журі у складі української продюсерки та програмної координаторки Дарії Бассель, режисера Марка Реймонда Вілкінса та програмного селектора й фестивального консультанта Масімміліано Нардуллі. 

Перелік переможців має такий вигляд:

Гран-прі фестивалю – стрічка «Тільки поглянь на неї» режисера Ґорана Столевські (Македонія). Фільм розповідає про дівчину, яка вирішує свої проблеми через релігійний ритуал.

Найкращий сценарій та приз глядацьких симпатій Міжнародного конкурсу – «Ретуш» режисера Каве Мазагері (Іран). За сюжетом, Маріам спостерігає, як її чоловік, на якого впала штанга, помирає. А потім збирає речі й разом із дитиною йде з дому.

Найкраща режисерська робота – «Я завжди любитиму тебе, Конні» режисерка Аманди Кернел (Швеція, Данія). Історія про 20-річного Конні, який живе в маленькому селищі на півночі Швеції. Хлопець покинув свою дівчину під час пологів, але намагається виправити ситуацію та повернутися.

Найкращий український фільм – «Урок риболовлі» Кирила Жекова. За сюжетом, 35-річний Тарас, який живе разом з бабусею у старому київському будинку, переживає соціальну та професійну скруту. Він знайомиться у Фейсбуці з дівчиною, з якою прагне розділити свою пристрасть до риболовлі.

Спеціальна відзнака Міжнародної програми за операторську роботу – «Нариси про від’їзд» режисера Олівера Адама Кусіо (Німеччина). Стрічка розповідає про дівчину Елу з польського містечка, яка мріє втекти зі спального району в передмісті до кращого життя на Заході.

Спеціальна відзнака Української програми за акторську гру – Валерія Хілько, що виконала роль коханої головного героя в стрічці Дмитра Сухолиткого-Собчука «Штангіст».

Приз глядацьких симпатій Українського конкурсу – фільм Mia Donna режисера Павла Острікова. За сюжетом, чоловік 46-річної головної героїні під час походу на ринок перетворюється на 7-річного хлопчика.  

11-й Львівський міжнародний кінофестиваль короткометражного кіно Wiz-Art тривав з 6 по 12 серпня. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY