detector.media
12.08.2018 13:32
Кіберполіція постійно фіксує кібератаки з території РФ, які мають на меті здобуття інформації - Демидюк
Кіберполіція постійно фіксує кібератаки з території РФ, які мають на меті здобуття інформації - Демидюк
Також виявляти кібернапади Україні допомагають міжнародні партнери, зокрема, Велика Британія, Німеччина, Польща та Австралія.

Українська кіберполіція постійно фіксує і попереджає кібератаки з території Росії. Про це начальник департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Демедюк повідомив в ефірі «Радіо Свобода».

«Ми фіксуємо разом з СБУ, з Державним спеціальним зв’язком, іншими суб’єктами кібербезпеки в Україні постійні, регулярні кіберінциденти, які вчиняються з території Російської Федерації. Вони несуть як загальнокримінальний характер, так і активний характер кіберінцидентів на здобуття інформації. Ми виявляємо її, аналізуємо. Нам вдається наперед встановлювати, відбивати, локалізувати ці кіберінциденти», - розповів Демидюк.

За його словами, роботу відомств координує кіберцентр, створений на базі Ради національної безпеки й оборони України. Також виявляти кібернапади Україні допомагають міжнародні партнери: зокрема, Велика Британія, Німеччина, Польща та Австралія. Разом з тим, зауважив Демедюк, будь-яка співпраця із Росією наразі відсутня.

Нагадаємо, раніше в кіберполіції повідомили, що до Дня Незалежності 24 серпня російські хакери готують кібератаку на Україну, схожу на вірус Petya.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY