detector.media
10.08.2018 20:10
Слідком РФ продовжує розслідувати вбивство Бабченка і попросив у «Новой газеты» його характеристику (ОНОВЛЕНО)
Слідком РФ продовжує розслідувати вбивство Бабченка і попросив у «Новой газеты» його характеристику (ОНОВЛЕНО)
Слідчий комітет РФ запросив у видання, де раніше працював Аркадій Бабченко, особисту справу та характеристику журналіста в рамках начебто розслідування його вбивства.

Про це повідомляється на сайті «Новой газеты».

У виданні нагадали, що про інсценування вбивства Аркадія Бабченка стало відомо ще 30 травня.

«Офіційний запит зі СК РФ до редакції з проханням дати характеристику Аркадію Бабченку в рамках кримінальної справи за статтею «вбивство» (ч. 1 ст. 105 КК РФ) прийшов 10 серпня, а відправлений був 1 серпня 2018 року - через два місяці, коли все вже було відомо», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 29 травня 2018 року увечері з'явилася інформація, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. Того ж дня Слідчий комітет РФ порушив справу щодо вбивства журналіста.

Проте 30 травня на брифінгу голова СБУ Василь Грицак розповів, що Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією.

31 травня до Шевченківського райсуду Києва надійшло клопотання щодо арешту Бориса Германа, якого СБУ підозрює в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка. Суд арештував Германа на два місяці без права внесення застави. 6 серпня йому продовжили строк тримання під вартою до 23 вересня.

Пізніше волонтер та учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк заявив, що начебто саме він був «виконавцем вбивства» Аркадія Бабченка. СБУ та прокуратура підтвердили цю інформацію.

13 червня спецпризначенці затримали «громадянина Т», який нібито керував диверсійною групою з трьох осіб, яка у травні 2018 року відвідувала російський Ростов-на-Дону начебто для інструктажу щодо майбутніх терактів в Україні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY