detector.media
10.08.2018 19:48
У Мінську відпустили з-під варти головреда «БелаПАН» та журналіста Deutsche Welle
У Мінську відпустили з-під варти головреда «БелаПАН» та журналіста Deutsche Welle
Таким чином, Слідчий комітет відпустив усіх затриманих раніше журналістів, яких підозрюють начебто у численних спробах неправомірного доступу до інформації, власником якої є державне агентство «БелТА».

Головну редакторку інформаційного агентства «БелаПАН» Ірину Левшину відпустили з-під варти. Про це повідомляє «Громадське радіо» з посиланням на колегу Левшиної Дмитра Новожилова.

За його словами, наразі Ірина Левшина перебуває у статусі підозрюваної та під підпискою про нерозголошення.

Також раніше слідчі відпустили затриманого напередодні журналіста Deutsche Welle Павлюка Биковського.

Як повідомляв «Детектор медіа», 7 серпня обшуки пройшли в редакціях незалежних видань «БелаПАН» і Tut.by. Співробітниць видань - Тетяну Коровенкову, Марину Золотову і Анну Колтигіну - відвезли на допит до Слідчого комітету. Згодом стало відомо про затримання ще п'ятьох журналістів. 

8 серпня затримали чотирьох журналістів видання Realt.by і одного журналіста з іншого видання. Також повідомлялося, що білоруські силовики прийшли з обшуком до кореспондента російської редакції Deutsche Welle Павлюка Биковського.

Увечері 8 серпня Слідчий комітет Білорусі відпустив журналістів порталу Realt.by Ігора Хмару, Марію Сороку, Олену Масловську і Владислава Кулецького. У відпущених взяли підписку про нерозголошення.

Близько дев'ятої години вечора 9 серпня будівлю СК залишив журналіст Олексій Жуков, після нього з'явилися редактор Tut.by Анна Калтигіна, журналіст Tut.by Анна Ермаченок, останньою вийшла головний редактор Tut.by Марина Золотова.

На фото: Ірина Левшина

Фото: БелаПАН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY