detector.media
10.08.2018 19:02
Макрон зробив Путіну «пропозиції» щодо Сенцова - прес-служба президента Франції
Макрон зробив Путіну «пропозиції» щодо Сенцова - прес-служба президента Франції
Президент Франції Емманюель Макрон зробив президенту РФ Володимиру Путіну «пропозиції» щодо ув'язненого українського режисера Олега Сенцова, який голодує в російській колонії з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів.

Про це повідомила прес-служба Єлисейського палацу, передає «Радіо Свобода».

«Президент Республіки повідомив президенту Путіну про своє занепокоєння, оскільки стан здоров’я пана Сенцова, схоже, небезпечно погіршився, а також висловив важливість того, що Росія негайно повинна знайти гуманітарний вихід із цієї ситуації. Президент Франції зробив низку пропозицій з огляду на це. Президент Путін пообіцяв дати на них відповідь і швидко розповсюдити інформацію про стан здоров’я пана Сенцова», - йдеться в повідомленні.

Кремль у повідомленні про телефонну розмову Путіна та Макрона не згадує про обговорення ситуації з українським режисером. Водночас речник президента Росії Дмитро Пєсков підтвердив, що президенти обговорювали питання Сенцова.

Зазначається, що Макрон кілька разів порушував тему справи Сенцова з Путіним, у тому числі під час візиту до Петербурга в травні.

Нагадаємо, що Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд Канади, МЗС Швеції та ін.

Активісти в Україні й усьому світі продовжують вимагати від Росії і президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції відбуваються в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY