detector.media
10.08.2018 11:28
Денісова просить розглянути клопотання про помилування Сенцова якнайшвидше
Денісова просить розглянути клопотання про помилування Сенцова якнайшвидше
Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова закликала комісію з питань помилування Ямало-Ненецького автономного округу розглянути клопотання матері ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова якомога швидше з огляду на його надкритичний стан.

Про це Людмила Денісова написала на своїй сторінці у Facebook.

«У зв’язку із надходженням інформації про надкритичний стан самопочуття Олега Сенцова прошу розглянути вказане клопотання про помилування громадянина України в найближчий термін, що відповідатиме принципам гуманізму і загальнолюдської моральності», – написала український омбудсмен у своєму зверненні.

Напередодні Людмила Денісова попросила свою російську колегу Тетяну Москалькову перевести Олега Сенцова до московського Інституту професора Ніколаєва або ж лікарні, в якій є спеціалісти з ендогенного харчування.

Станом на 10 серпня Сенцов голодує 89 день.

Як повідомляв «Детектор медіа», в четвер, 9 серпня, Людмила Денісова оприлюднила фото голодуючого майже три місяці українського режисера Олега Сенцова, які їй передала російський омбудсмен Тетяна Москалькова.

Того ж дня стало відомо, що адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе подав клопотання матері Олега про помилування до відповідної комісії на території Ямало-Ненецького автономного округу.

Нагадаємо, що Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд Канади та ін.

Активісти в Україні й усьому світі продовжують вимагати від Росії і президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції відбуваються в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY