detector.media
09.08.2018 11:42
У Білорусі після допиту відпустили чотирьох із затриманих журналістів
У Білорусі після допиту відпустили чотирьох із затриманих журналістів
Слідчий комітет Білорусі увечері 8 серпня відпустив журналістів порталу Realt.by Ігора Хмару, Марію Сороку, Олену Масловську і Владислава Кулецького, яких затримали зранку того ж дня.

Про це повідомляє білоруська служба «Радіо Свобода» з посиланням на БелаПАН.

У відпущених взяли підписку про нерозголошення.

8 серпня затримали також на три доби журналістів Олексія Жукова і Павлюка Биковського, яким пізніше дали статус підозрюваних у справі про «незаконний доступ» до платної підписки інформаційного агентства БелТА.

Нагадаємо, Слідчий комітет Білорусі розслідує кримінальну справу за статтею про “несанкціонований доступ до комп’ютерної інформації”.

Підставою до порушення справи стала заява державного інформаційного агентства “БєлТА” про збої під час здійснення доступу до інформації для передплатників, які надавалися “БєлТА”. За версією слідства, затримані журналісти мали “неправомірний доступ” до стрічки новин “БєлТА” протягом останніх двох років, що склало понад 15 тисяч несанкціонованих підключень.

Як повідомляв «Детектор медіа», 7 серпня обшуки пройшли в редакціях незалежних видань БелаПАН і Tut.by, співробітниць яких Тетяну Коровенкову, Марину Золотову і Ганну Колтигіну відвезли на допит до Слідчого комітету. Згодом стало відомо про затримання ще пятьох журналістів. 

8 серпня затримали чотирьох журналістів видання Realt.by і одного журналіста з іншого видання. Також повідомлялося, що білоруські силовики прийшли з обшуком до кореспондента російської редакції Deutsche Welle Павлюка Биковського.

Із закликами звільнити затриманих медійників уже виступили Рада Європи, Євросоюз, ОБСЄ, Білоруська асоціація журналістів назвала затримання співробітників видань TUT.BY і БелаПАН грубим порушенням свободи ЗМІ, а дії правоохоронців надмірними.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY