detector.media
08.08.2018 20:00
Український кінопроект «Стоп-Земля» отримав спеціальну нагороду від майстерні фестивалю New Horizons у Польщі
Український кінопроект «Стоп-Земля» отримав спеціальну нагороду від майстерні фестивалю New Horizons у Польщі
Повнометражний ігровий дебютний проект Катерини Горностай «Стоп-Земля» під час лабораторії Міжнародного фестивалю New Horizons (Вроцлав, Польща) отримав відзнаку Лондонської кіноакадемії. Нагорода також передбачає консультації щодо сценарію.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно України.

Зазначається, що спеціальним «сценарним» ментором проекту став Девід Поп — сценарист та викладач Лондонської кіноакадемії, директор продакшн-компанії Advance Films. Девід також є постійним модератором The Rotterdam Lab.

«New Horizons Studio+» — це освітня майстерня з розвитку і промоції фільмів для польських та закордонних кінопроектів, яка відбулася 27-31 липня. У лабораторії брали участь молоді режисери та продюсери з Румунії, Великої Британії, Австрії, Данії та Польщі.

«Стоп-Земля» є спільним проектом двох українських продюсерських компаній та польського продакшена «Takfilm Sp. z.o.o.» (продюсер Куба Косма). Зараз українські продюсери Віталій Шереметьєв, Наталія Лібет («Ессе Продакшн Хаус»), Геннадій Кофман, Ольга Бесхмельніцина («Магіка-фільм») та Вікторія Хоменко шукають локальне та європейське фінансування, сейлз-агентів і дистрибуторів для цього фільму.

Стрічка розповідає про перший чуттєвий досвід підлітків. Це історія 16-річної дівчини Маші та її друзів у найтривожніші для них моменти дорослішання. Сценарій фільму написала сама режисерка Катерина Горностай. «Стоп-Земля» — це авторський фільм для широкої глядацької аудиторії підлітків і дорослих, які прагнуть їх зрозуміти.

Раніше дебютний повнометражний проект Катерини Горностай отримав нагороди копродукційного ринку Connecting Cottbus у Німеччині: Best Pitch та Producer's Network Award. А також його назвали одним із найкращих у пітчингу індустріальної секції на Одеському міжнародному кінофестивалі в 2017-му році.

Зйомки картини розпочнуться у січні 2019-го року в Україні. Кінотеатральний реліз запланований на 2020 рік.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY