detector.media
08.08.2018 19:29
Держкомтелерадіо заборонив ще дві книги із російською пропагандою та фальсифікацією історичних фактів
Держкомтелерадіо заборонив ще дві книги із російською пропагандою та фальсифікацією історичних фактів
Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Видавництво «Арій» та ТОВ «Якабу Трейд» у видачі дозволу на ввезення з території РФ двох книг, у яких присутня пропаганда держави-агресора.

Про це повідомляється на сайті Держкометелерадіо.

ЗазначаєтьсЯ, що у підручнику М.А. Гацкевича «Английский язык для школьников и абитуриентов: топики, упражнения, диалоги», який мало намір завести в Україну ТОВ «Видавництво «Арій», у текстах для перекладу з англійської стверджується, що Київ був столицею Росії, а також фальсифікуються інші історичні факти. Експерти вважають ці «історичні помилки» проявом пропагандистських маніпулятивних технологій держави-агресора.

В іншій книзі - «Шпионки. 12 женщин, рискнувших всем», - на ввезення якої Держкомтелерадіо не дав дозволу ТОВ «Якабу Трейд», присутні ознаки пропаганди держави-агресора, зокрема, її силових структур.

Нагадаємо, 22 травня 2017 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України №262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України». Відтепер розповсюджувачі видавничої продукції з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення видавничої продукції.

Станом на 7 серпня 2018 року,Держкомтелерадіо видав суб’єктам господарювання дозволи на ввезення 18826 назв видавничої продукції з території держави-агресора й тимчасово окупованих територій України.

Водночас на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо та у зв’язку з невідповідністю Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, Держкомтелерадіо надав 63 відмову у видачі дозволів на ввезення 235 500 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийняв рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу. Ще 645 відмов надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY