detector.media
08.08.2018 12:28
Справа «БєлТА»: у Мінську тривають обшуки і затримання журналістів
Справа «БєлТА»: у Мінську тривають обшуки і затримання журналістів
У середу, 8 серпня, затримали чотирьох журналістів видання Realt.by і одного журналіста з іншого видання. Також повідомляється, що білоруські силовики прийшли з обшуком до кореспондента російської редакції Deutsche Welle Павлюка Биковського.

Затримання відбуваються у рамках так званої справи «БєлТА», повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Напередодні, 7 серпня, білоруські силовики затримали 8 редакторів та журналістів незалежних ЗМІ, яких звинуватили у несанкціонованому доступі до платної стрічки новин державного агентства «БєлТА». Слідчі прийшли з обшуками до двох найпотужніших інтернет-ресурсів країни – інтернет-порталу Tut.by та агентства «БєлаПАН».

Приводом до порушення справи, яку розслідує Слідчий комітет Білорусі, стала заява державного інформаційного агентства «БєлТА» про збої під час здійснення доступу до інформації для передплатників, які надавалися «БєлТА».

За версією слідства, затримані журналісти мали «неправомірний доступ» до стрічки новин «БєлТА» протягом останніх двох років, йдеться про понад 15 тисяч несанкціонованих підключень.

Головний редактор інформаційного агентства «БєлаПАН» Ірина Левшина заявила, що в її агентства немає передплати на «БєлТА», але вони використовували замітки із загальнодоступного сайту «БєлТА» із посиланнями на джерело.

Кореспондент російської редакції Deutsche Welle Павлюк Биковський повідомив про обшук у себе у Facebook, пише «Новое время».

За наявними даними, обшук почався близько 8.30. Водночас причина слідчих дій співробітників СК щодо кореспондента DW наразі невідома.

Як повідомляв «Детектор медіа», 7 серпня обшуки пройшли в редакціях незалежних видань БелаПАН і Tut.by, співробітниць яких Тетяну Коровенкову, Марину Золотову і Ганну Колтигіну відвезли на допит до Слідчого комітету. Згодом стало відомо про затримання ще пятьох журналістів.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY