detector.media
07.08.2018 16:44
Сенцову погіршало, але припиняти голодування він не збирається – адвокат
Сенцову погіршало, але припиняти голодування він не збирається – адвокат
Стан українського режисера, політв'язня Кремля Олега Сенцова, ув'язненого у колонії міста Лабитнангі в Росії, поганий, але він відмовляється від переведення до лікарні.

Про це Громадському повідомив після відвідин Сенцова його адвокат Дмитро Дінзе.

Зокрема у Олега впав гемоглобін, що призвело до анемії, а також дуже низький пульс, близько 40 ударів на хвилину.

Також, за словами адвоката, в Олега погано з серцем, і його двічі намагалися вмовити виїхати у лікарню. Йому стало зле і через те, що в Лабитнангі дуже тепло, а в нього нині погана переносимість спеки.

Олег відчуває слабкість в усьому тілі.

На питання, чи є можливість, що Сенцов припинить голодування, адвокат відповів, що припиняти голодування політв'язень не планує.

Сенцов також зазначає, що проти переведення його у цивільну лікарню Лабитнангі, оскількі «завідувач реанімаційним відділенням агресивно до нього ставиться, і ймовірніше за все, може лише нашкодити йому».

Він також проти переведення його у лікарню деінде, «оскільки просто не витримає етапування і може померти».

Як повідомляв «Детектор медіа», 2 серпня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова отримала листа від російського омбудсмена Тетяни Москалькової, у якому та розповідає про здоров’я незаконно ув’язненого в РФ українського режисера Олега Сенцова станом на …28 червня.

Українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY