detector.media
07.08.2018 13:29
НАЗК попереджає про фейковий сайт для подання декларацій (ДОПОВНЕНО)
НАЗК попереджає про фейковий сайт для подання декларацій (ДОПОВНЕНО)
У Національному агентстві з питань запобігання корупції закликали не користуватись підробним порталом для подання декларацій.

Про це повідомила прес-служба НАЗК. 

«До уваги суб'єктів декларування! Звертаємо увагу, що з'явився двійник сайту для подання декларацій! САЙТ ЗА АДРЕСОЮ: portal.nazk.org.ua НЕ Є ОФІЦІЙНИМ РЕСУРСОМ!», – наголошується в повідомленні на справжньому сайті НАЗК.

У агентстві також закликали взяти до уваги помилки, які є на фейковій сторінці, і закликали не користуватись цим ресурсом.

Як повідомила 7 серпня на своїй сторінці в Facebook експертка «Лабораторії цифрової безпеки» Ірина Чулівська, після її звернення український реєстратор доменних імен imena.ua заблокував фішинговий портал подання декларацій portal.nazk.org.ua. Сайт більше не працює.

«Вдумайтесь: на моє звернення. Тобто за весь цей час жоден державний орган – ні саме Національне агентство з питань запобігання корупції - НАЗК, ні The State Service for Special Communication and Information Protection, ніхто - не написали одного нещасного листа доменному реєстратору, хоча всі знали, що існує сайт, який збирає ключі і паролі декларантів. Написати скаргу в imena.ua у мене зайняло 5 хвилин, швидкість реакції від imena.ua – 39 хвилин», - написала вона.

Як повідомляв «Детектор медіа», Національне агентство з питань запобігання корупції не раз заявляло, що підтримує скасування електронного декларування для активістів та членів неурядових організацій.

Нагадаємо, раніше Державний департамент США закликав Україну скасувати е-декларації для громадських активістів. Аналогічну позицію займає Євросоюз.

Також Венеціанська комісія розкритикувала законопроекти, які містять вимоги фінансової звітності і розкриття інформації для антикорупційних активістів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY