detector.media
Олеся Анастасьєва
для «Детектора медіа»
07.08.2018 10:30
У прокат виходить фільм за книгою Кузьми Скрябіна
У прокат виходить фільм за книгою Кузьми Скрябіна
13 вересня в український прокат виходить стрічка «Місто в якому не ходять гроші» за мотивами однойменної повісті Кузьми Скрябіна.

Це український повнометражний ігровий фільм режисерки Ганки Третяк, знятий приватним коштом компанією Gankafilm. Як розповіла «Детектору медіа» режисерка і продюсерка Ганка Третяк, ідея екранізувати твір народилася ще за життя Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна).

«Кузьма Скрябін передав мені права на екранізацію його повісті "Місто в якому не ходять гроші" у січні 2013 року. Вiн запитав, чому саме ця повість, адже у ньго були більш популярні речі. Я відповіла, що тема, яка підіймається у "Місті" дуже глибока та актуальна: людина, проблема вибору, відкрите і закрите тоталітане суспільство, свобода, як основана цінність, усвiдомлення важливостi часу та його швидкоплинностi. Коли прочита цю повість, мене вразила глибина літературного таланту Кузьми. Взагалi, одразу зрозуміла, що я хочу це знімати», – каже режисерка.

Ганка Третяк

Зйомки фільму стартували в 2016 році. У фільмі знялися: Карина Мельниченко, Iгор Цiшкевич, Сергiй Швидкий, Iнна Мiрошниченко, Iван Гарасимчук, Адам Цибульський. Оператор – Денис Якимчук.

Як ідеться у синопсисі фільму: «Головна героїня – Аліса, і на її долю випадає небезпечна мандрівка в особливу “країну чудес”. Аліса переживає один із найтяжчих періодів свого життя. Пролежавши без сну цілу ніч, вона змушує себе піднятись і знаходить якийсь квиток на потяг на своє прізвище. Походження квитка невідоме, вказана в ньому станція – теж. Але Аліса вирішує, що це знак і можна спробувати бодай розвіятись».

Фільм виходить самостійним прокатом («самокатом»). «У прокат виходимо самостiйно, з командою професiоналив – щоб максимально втiлити власне бачення просування фiльму», – додає пані Третяк.

Для її компанії це другий повний метр – до цього був повнометражний фільм «Не переймайся» у 2012 році та короткометражна стрічка «ДжазМоре» у 2018 році.

Фото надані Ганкою Третяк

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY