detector.media
04.08.2018 12:04
Припинено діяльність 11 адміністраторів у соцмережах, які розміщували антиукраїнські матеріали - СБУ
Припинено діяльність 11 адміністраторів у соцмережах, які розміщували антиукраїнські матеріали - СБУ
Співробітники Служби безпеки України протягом липня припинили у п’ятьох областях країни діяльність 11 адміністраторів у соцмережах, які розміщували в інтернеті антиукраїнські матеріали.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«Оперативники спецслужби задокументували протиправну діяльність шести мешканців Одеси, двох – Київщини, жителя Бахмута на Донеччині та мешканців Чернівецької та Івано-Франківської областей, які були адміністраторами антиукраїнських спільнот у російських соціальних мережах "Вконтакте" та "Одноклассники"», - йдеться в повідомленні.

Модераторів підозрюють в тому, що вони за вказівкою з Росії розміщували у соцмережах матеріали із закликами до зміни меж території України та з підтримкою терористичних організацій «Л/ДНР». За антиукраїнську діяльність підозрювані нібито отримували грошову винагороду від російських кураторів.

Правоохоронці зазначають, що під час санкціонованих слідчих дій за місцями проживання адміністраторів співробітники СБ України виявили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої начебто із доказами розміщення антиукраїнських матеріалів та отримання вказівок від російських спецслужб.

Повідомляється, що правоохоронцями порушено кримінальне провадження за ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України повідомила, що викрила завербованого ФСБ мешканця Кам’янець-Поодільського на інспіруванні міжнаціональної ворожнечі та антиукраїнській пропаганді в інтернеті.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY