detector.media
03.08.2018 16:28
У редакції «Четвертої влади» провели слідчий експеримент за участю підозрюваного у підпалі
У редакції «Четвертої влади» провели слідчий експеримент за участю підозрюваного у підпалі
Поліція провела в приміщенні редакції «Четвертої влади» слідчий експеримент із чоловіком, який підозрюється у підпалі редакції.

Про це повідомляє «Четверта влада».  

До редакції 47-річного підозрюваного привели прикутим кайданками до поліцейського особливого призначення. Він розповів, як все було, пригадав діалог із свідком, якого помітив на сходах і який його потім впізнав.

«Розповідає досить спокійно, без хвилювання, як старанний учень, що відповідає на запитання вчителя. Пригадує подробиці, про які не можна було довідатись зі ЗМІ, які писали про підпал. Розповідає про суміш бензину і солярки в двох 5-ти літрових пляшках в пакеті. Про одяг із секонд-хенду, який потім викинув, про обстановку в кімнаті, яку побачив, коли зайшов, інші подробиці», – пише видання.

Нагадаємо, 25 липня заступник начальника поліції в Рівненській області Сергій Волков під час спільної прес-конференції із заступником прокурора Рівненщини Остапом Сидором повідомив, що правоохоронці затримали двох чоловіків, які підозрюються у підпалі агенції журналістських розслідувань «Четверта влада» та участі в організованій злочинній групі.

За повідомленням «Четвертої влади», один із виконавців нібито зізнався у тому, що підпалив редакцію, та наразі співпрацює зі слідством. Поліція повідомила чоловікам про підозру у підготовці до умисного вбивства за частиною 1 статті 14, частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України. Рівненський міський суд взяв їх під варту без права внесення застави. 

Як повідомляв «Детектор медіа», увечері 22 лютого в місті Рівне невідомий підпалив редакцію інформаційно-аналітичного порталу «Четверта влада», журналісти якого займаються розслідуваннями. У поліції розпочали досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу). 

Головний редактор інформаційно-аналітичного видання «Четверта влада» Володимир Торбіч повідомив «Детектору медіа», що підпал приміщення редакції пов’язаний виключно з професійною журналістською діяльністю.

Правозахисна організація Freedom House в Україні засудила переслідування активістів та закликала провести чесне й неупереджене розслідування підпалу видання «Четверта влада» у Рівному.

«Рада реформ Рівного», Інститут масової інформації та Transparency International Україна закликали правоохоронні органи максимально оперативно розслідувати злочини проти журналістів і громадських активістів і запобігти загостренню ситуації.

Фото: «Четверта влада»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY