detector.media
30.07.2018 13:01
Голова комітету ВР з питань свободи слова звернеться до правоохоронців через стеження
Голова комітету ВР з питань свободи слова звернеться до правоохоронців через стеження
Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар має намір особисто звернутися до правоохоронних органів через стеження.

Про це Вікторія Сюмар розповіла в інтерв’ю «Українській правді».      

На запитання журналістів, хто саме веде проти Вікторії Сюмар замовну кампанію, про яку вона говорила раніше, вона відповіла, що може лише здогадуватися.

«На такі речі потрібні докази. Ми на комітеті розбираємо всі конфлікти, пов'язані з журналістами. Одним із останніх був розгляд справи про побиття журналіста Михайла Ткача і Кирила Лазаревича охоронцями Віктора Медведчука, - зазначила пані Сюмар. - Вони зняли, як Медведчук прилетів прямо з Москви чартером. Хоча пряме авіасполучення з Росією заборонене, і в цьому було порушення закону. Охоронці Медведчука заважали їм це зняти. Тому в цьому я бачу порушення прав журналістів і перешкоджання їхній професійній діяльності».

Пані Вікторія нагадала, що після цього «людина Медведчука», депутат Василь Німченко, який був присутній на комітеті, подав на неї до суду з єдиною вимогою – щоб вона жодним чином як голова комітету не втручалася в розгляд цієї справи.

«Пізніше за мною почали їздити різні автомобілі. Коли я спробувала з'ясувати, що це за автомобілі, виявилося, що це номери з машини, яка зареєстрована в так званій «ДНР», і зняті вони з автомобіля ВАЗ, хоча за мною їздила чорна КІА. Очевидно, хтось за мною стежив і шукав якусь сенсацію», - додала Вікторія Сюмар. Вона також сказала, що повідомлення про це авто до правоохоронних органів було, але не від неї особисто.

«Тепер, очевидно, зроблю звернення і від себе», - наголосила вона.

Вікторія Сюмар також прокоментувала інформацію про нібито купівлю Віктором Медведчуком 112 каналу, NewsOne тощо.

«Мені здається, що цій персоні потрібно приділяти більше уваги. Дивує, що кум Путіна спокійно веде бізнес в Україні і може мати стосунок до купівлі телеканалів. Але довести це досить складно, - зауважила вона. - Хороше дослідження зробили колеги з «Детектор медіа», які показали, що за останній місяць Медведчука в ефірі 112 каналу з'явилося більше, ніж за попередній рік. Це про щось свідчить?»

Як повідомляв «Детектор медіа», в травні голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар оприлюднила текст позову народного депутата України від Опозиційного блоку Василя Німченка щодо інциденту, пов’язаного із журналістами програми «Схеми».

Нагадаємо, нардеп просить суд визнати протиправними дії Голови Комітету Вікторії Сюмар щодо втручання у діяльність органів прокуратури, досудового слідства Національної поліції України, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми «Схеми». Також позивач просить суд зобов’язати Голову відповідного парламентського комітету, утриматись у подальшому від вчинення таких дій. 

Фото: «УП»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY