detector.media
28.07.2018 15:10
У Польщі тривають зйомки української стрічки «Операція "Грубешів"» про боротьбу повстанців із комуністами
У Польщі тривають зйомки української стрічки «Операція "Грубешів"» про боротьбу повстанців із комуністами
Документальна стрічка режисерки Олесі Моргунець-Ісаєнко створюється кінокомпанією «УМ-ГРУП» за підтримки Держкіно України. Фільм розповідає про спільну боротьбу українських та польських повстанців проти радянських комуністів під час та після Другої світової війни.

У Польщі з 25 по 30 липня тривають зйомки української документальної стрічки «Операція "Грубешів"». Про це повідомляється на офіційній сторінці фільу у Facebook.

Зазначається, що знімальна група разом з режисером Олесею Моргунець-Ісаєнко відвідали мерію міста Грубешів, де зустрілись із бургомістром Томашем Зайонцем. Бургомістр познайомив їх із головою Грубешівського регіонального товариства Єжі Крижевським, той, у свою чергу, провів екскурсію історичними місцями, де точилися бої українсько-польських військ проти радянського НКВС у Грубешові, поділився власними спогадами. Також під час зйомок кінематографістам допомагає радник Посла України в Польщі Микола Ярмолюк.

Нагадаємо, що кінокомпанія «УМ-ГРУП» знімає повнометражний документальний фільм «Операція "Грубешів"» на замовлення Державного агентства України з питань кіно. Проект став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Сума державної фінансової підтримки цього проекту становить 3 млн 468 тис. 235грн., шо і  становить загальну вартість виробництва.

Режисером фільму та автором сценарію є Олеся Моргунець-Ісаєнко, продюсером – Артем Денисов.

Стрічка розповідає про спільну боротьбу українських та польських повстанців проти радянських комуністів під час та після Другої світової війни. Зокрема розповідатиметься про спільну акцію у польському місті Грубешів, під час якої був розгромлений радянський гарнізон, звільнені в’язні місцевої тюрми та знищено архів даних про переселенців.

Знімальний період триватиме з червня до серпня 2018 року. Зйомки фільму відбуватимуться у Грубешові, Варшаві, Любліні та Києві. Прем’єра фільму запланована на 2019 рік.

Фото: facebook.com/operacja.hrubieszow

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY