detector.media
26.07.2018 18:10
У «Четвертій владі» заявили, що свідок упізнав чоловіка, затриманого за підозрою у підпалі редакції
У «Четвертій владі» заявили, що свідок упізнав чоловіка, затриманого за підозрою у підпалі редакції
17 липня у Рівному правоохоронці затримали двох чоловіків, які підозрюються у підпалі агенції журналістських розслідувань «Четверта влада» та участі в організованій злочинній групі.

Головний редактор видання «Четверта влада» Володимир Торбіч заявив, що свідок підпалу офісу редакції опізнав чоловіка, якого затримала поліція. Про це повідомляє «Громадське радіо».

«Мій син, який був свідком, опізнав виконавця. Він дійсно побачив, що це був він. Коли почнеться суд, інші також побачать, що він справді схожий на фоторобот, який склала поліція. Єдине, що він там без бороди і трохи худіший. Але очі, овал обличчя дійсно збігаються. І головне, що син його опізнав», - розповів Торбіч.

Нагадаємо, 25 липня заступник начальника поліції в Рівненській області Сергій Волков під час спільної прес-конференції із заступником прокурора Рівненщини Остапом Сидором повідомив, що правоохоронці затримали двох чоловіків, які підозрюються у підпалі агенції журналістських розслідувань «Четверта влада» та участі в організованій злочинній групі.

За повідомленням «Четвертої влади», один із виконавців нібито зізнався у тому, що підпалив редакцію, та наразі співпрацює зі слідством. Поліція повідомила чоловікам про підозру у підготовці до умисного вбивства за частиною 1 статті 14, частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України. Рівненський міський суд взяв їх під варту без права внесення застави. 

Як повідомляв «Детектор медіа», увечері 22 лютого в місті Рівне невідомий підпалив редакцію інформаційно-аналітичного порталу «Четверта влада», журналісти якого займаються розслідуваннями. У поліції розпочали досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу). 

Головний редактор інформаційно-аналітичного видання «Четверта влада» Володимир Торбіч повідомив «Детектору медіа», що підпал приміщення редакції пов’язаний виключно з професійною журналістською діяльністю.

Правозахисна організація Freedom House в Україні засудила переслідування активістів та закликала провести чесне й неупереджене розслідування підпалу видання «Четверта влада» у Рівному.

«Рада реформ Рівного», Інститут масової інформації та Transparency International Україна закликали правоохоронні органи максимально оперативно розслідувати злочини проти журналістів і громадських активістів і запобігти загостренню ситуації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY