detector.media
26.07.2018 09:41
ЄСПЛ закликав Сенцова припинити голодування, а владу РФ – забезпечити йому лікування
ЄСПЛ закликав Сенцова припинити голодування, а владу РФ – забезпечити йому лікування
25 липня Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) опублікував прес-реліз, у якому закликав політв’язня Олега Сенцова припинити голодування, а російську владу – забезпечити кінорежисера належним лікуванням

У прес-релізі повідомляється, що відповідно до правила 39 Реґламенту суду, ЄСПЛ може вказати на «тимчасові заходи» будь-якій державі-учасниці Європейської конвенції з прав людини.

«Європейський суд з прав людини сьогодні (25 липня – ДМ) прийняв рішення про тимчасову міру у справі ув'язненого кінорежисера Олега Сенцов, закликаючи Росію забезпечити йому належне лікування в інституційному медичному закладі, – йдеться в релізі. – Суд також запропонував панові Сенцову припинити голодування та прийняти будь-яке життєво важливе лікування».

Зазначимо, що раніше повідомлялося про те, що ЄСПЛ обробляє надану Російською Федерацією інформацію щодо здоров'я ув’язненого в російській колонії українського режисера Олега Сенцова.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори та ін.

Активісти в Україні й усьому світі продовжують вимагати від Росії і президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції відбуваються в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

Фото: DW

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY