detector.media
25.07.2018 18:31
Фільм «Жінка на війні» потрапив до фінального списку претендентів на кінопремію Європарламенту LUX Prize
Фільм «Жінка на війні» потрапив до фінального списку претендентів на кінопремію Європарламенту LUX Prize
Спільний фільм України, Ісландії та Франції «Жінка на війні» потрапив до фінального списку претендентів на кінопремію Європейського парламенту LUX Prize.

Про це повідомляє «Громадьске» з посиланням на прес-службу Європарламенту.

Зазначається, що три фільми-фіналісти, обрані з 10 претендентів, оголосили під час прес-конференції глава ЄП Антоніо Таяні та координатор Комітету з культури та освіти Сільвія Коста.

Окрім стрічки «Жінка на війні», до фіналу вийшли «Стікс» Вольфганга Фішера (Німеччина, Австрія) та «Зворотня сторона всього» Міли Турайлиіч (Сербія, Франція, Катар).

«Три фільми - у всіх за збігом обставин у центрі уваги перебувають жінки - та актуальні теми, які вони зачіпають», - йдеться у повідомленні.

Стрічка «Жінка на війні» розповідає про 50-річну мешканку Ісландії, яка оголошує війну алюмінієвому заводу через забруднення навколишнього середовища. Також жінка вдочеряє українську дівчину, яка втратила родину у війні на Донбасі. Режисером фільму є ісландець Бенедикт Ерлінґссон.

Переможця премії LUX Prize обиратимуть члені Європарламенту. Церемонія нагородження пройде 14 листопада. До цього всі фільми покажуть в 50 країнах Європи та на 28 кінофестивалях.

Як відомо, стрічка «Жінка на війні» отримала на 71-ому Каннському кінофестивалі приз за музику.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY