detector.media
25.07.2018 18:00
Росія на зустрічі в Мінську не відреагувала на пропозицію обміняти 36 росіян на українських політв’язнів - Геращенко
Росія на зустрічі в Мінську не відреагувала на пропозицію обміняти 36 росіян на українських політв’язнів - Геращенко
Російська сторона під час зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську не відреагувала на пропозицію України обміняти 36 росіян на українських політв’язнів.

Про це за результатами засідання гуманітарної підгрупи повідомила у Facebook перша віце-спікерка Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Російська Федерація так і не дала жодної відповіді на пропозицію передати ім 36 росіян в обмін на наших в російських тюрмах. Ні усної, ні письмовоі. Що свідчить про те, що РФ її громадяни не потрібні. Повністю контрольовані РФ представники ОРДЛО заявили, що вестимуть розмову про звільнення заручників лише з однією людиною, вчергове таким чином намагаючись виконати замовлення Кремля щодо корекції складу групи», - наголосила Геращенко.

Вона наголосила, що Україна у праві визначати своїх переговорників у процесі обміну, і на це не можуть впливати ані Організація з безпеки і співробітництва в Європі, ані Москва, ані бойовики самоназваних «республік».

«Насправді, ключова проблема в іншому: Кремль поки що не готовий віддавати ані українців, які знаходиться в тюрмах РФ, ані українців на окупованих Донбасі і в Криму. Москва ще не склала ціну, що вимагати за цей козир», - додала вона.

«Посол ОБСЄ Т. Фріш напочатку вересня на нашу вимогу планує відвідати тюрми на окупованих територіях, і я вимагатиму, аби він відвідав всіх наших військових, до яких немає доступу МКЧХ, й також журналіста С. Асєєва», - зазначила перша віце-спікерка Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше Ірина Геращенко назвала 23 росіян, яких Україна готова обміняти на політв’язнів Кремля. Пізніше вона заявила, що Україна готова передати Росії ще 13 засуджених осіб з подвійним громадянством, крім 23 узгоджених раніше, задля звільнення українських політв’язнів. Таким чином Київ готовий віддати Росії 36 осіб в обмін на 23 українця. У списку, кого Україна очікує обміняти, є режисер Олег Сенцов.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY