detector.media
24.07.2018 18:36
В анексованому Криму глушать сигнали українських радіостанцій - Кримська правозахисна група
В анексованому Криму глушать сигнали українських радіостанцій - Кримська правозахисна група
Незаконна влада в анексованому Криму глушить сигнали українських радіостанцій, які мовлять на територію півостріва з нової вишки у селі Чонгар Херсонської області, шляхом підключення російських радіостанцій на тих же частотах.

Про це йдеться у моніторингу, проведеному «Кримською правозахисною групою» у липні 2018 року, передає агентство «Кримські новини».

За даними дослідження, у частині населених пунктів окупованого Криму заглушуються радіопрограми радіо MeydanFM, «Українського радіо», «Радіо Крим.Реалії» і «Херсон FM». Ці чотири радіостанції розпочали мовлення зі 150-метрової радіовежі у Чонгарі.

Моніторинг проводився у районі КПВВ «Каланчак» і в 13 населених пунктах на півночі окупованого Криму. Перевірка здійснювалася за допомогою FM приймачів в автомагнітолах, а також за допомогою аудіоплеєра з вбудованим FM-приймачем.

«Поширення радіохвиль може змінюватись у залежності від погодних умов, тому в різні дні в одних і тих самих населених пунктах можна чути трансляцію різних станцій, якщо вони мовлять на одній і тій же частоті або на сусідніх частотах. При цьому на різних радіоприймачах в одному і тому ж населеному пункті також можна почути різні радіостанції. Однак перевагу зазвичай має та радіостанція, потужність передавача якої більше, або передавальна радіовежа розташована ближче або у зоні прямої радіовидимості», - зазначили у «Кримській правозахисній групі».

Повідомляється, що в районі КПВВ «Каланчак» з боку Криму мовлення українських FM-станцій також відсутнє. На усіх досліджених частотах працюють російські радіостанції. У той же час на КПВВ «Чонгар» працює радіо «Херсон FM».

Нагадаємо, раніше Нацрада видала нові дозволи на тимчасове мовлення за спрощеною процедурою на непідконтрольних територіях у Донецькій області і в Криму.

Дозволи на тимчасове мовлення отримали: «Чорноморська телерадіокомпанія» (Чаплинка, Херсонська область), «UA: Крим» (Чаплинка, Херсонська область), «5 канал» (Чаплинка, Херсонська область і Донецька область), Прямий телеканал (Донецька область), «Вільне радіо» (Донецька область), «Країна ФМ» (Донецька область).

Член Національної ради України з питань телерадіомовлення Сергій Костинський заявив, що з жовтня 2018 року програми українських ЗМІ, які ведуть мовлення на окуповані території Донбасу та анексованого Криму, будуть на 75% українською мовою.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY