detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
24.07.2018 13:58
Пітчинг Держкіно відбудеться у серпні-вересні – Нищук
Пітчинг Держкіно відбудеться у серпні-вересні – Нищук
Державне агентство України з питань кіно проведе одинадцятий конкурсний відбор кінопроектів, що претендують на фінансову підтримку держави, в серпні-вересні поточного року.

Про це повідомив міністр культури Євген Нищук на презентаційній сесії (пітчингу) кінопроектів, які пройшли в другий етап конкурсу Міністерства культури з надання державної підтримки на виробництво і розповсюдження фільмів патріотичного спрямування, який стартував сьогодні, 24 липня.

«У кінці серпня – вересні запускається новий пічтинг при Держкіно», – заявив він.

«Конкуренції між Держкіно і Міністерством культури не існує, бо міністерство курує Держкіно, а ніхто не може цього зрозуміти. Ми є практично єдиним цілим. Ми спрогресуємо два кошики, які буквально через кожних три-чотири місяці впродовж року будуть проходити відбір, пітчинги та реалізацію проектів», – додав він.

Також пан Нищук анонсував ще один пітчинг для проектів, які не пройшли до другого етапу: «Отже, через один-два місяці пітчинг Держкіно, а ще через два місяці пітчинг для проектів, що не пройшли». Щоправда, не уточнив, йдеться про проекти, які подаються до Держкіно, Мінкульту чи всіх разом.

Останній конкурс Держкіно (десятий пітчинг) відбувся в червні 2017 року. Держкіно на фінансування фільмів у 2018 році отримало 507,8 млн грн. Пітчингів цього року відомство не оголошувало: попередньо планувалося, що кошти підуть на фінансування переможців попередніх конкурсів.

У розпорядженні Міністерства культури на 2018 рік є 500 млн грн, виділених на нову бюджетну програму – «виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування». На конкурс було прийнято 202 заявки, до участі в пітчингу допущено 99 проектів фільмів і серіалів. Пітчинг відбудеться з 24 по 28 липня.

Також до 9 серпня триває розгляд культурно-мистецьких проектів, поданих на конкурс Українського культурного фонду. Загалом на конкурс надійшло 716 проектних заявок (у тому числі 146 – у сфері аудіовізуального мистецтва), з них технічний відбір подолали 522 проекти (у тому числі у сфері аудіовізуального мистецтва – 112 заявок). Загалом у 2018 році фонд планує підтримати 165-170 проектів у всіх секторах. Загальна сума виділеного фінансування – трохи більше 156 млн грн., мінімальна сума гранту – 50 тис. грн., максимальна – 2 млн грн.

Український культурний фонд запропонував залучити Державне агентство з питань кіно та Міністерство культури до обговорення стратегії своєї діяльності на 2019-2021 роки задля уникнення дублювання програм фінансування.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY