detector.media
23.07.2018 18:04
У Киргизстані загинув журналіст місцевої редакції «Радіо Свобода» Уланбек Егізбаєв
У Киргизстані загинув журналіст місцевої редакції «Радіо Свобода» Уланбек Егізбаєв
22 липня після полудня люди на пляжі у Чолпон-Аті помітили, що Уланбек тоне та витягли його на берег. У несвідомому стані його доправили до лікарні, проте врятувати його не вдалося.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За повідомленням МВС, на місці працює оперативно-слідча група, яка з'ясовує подробиці події. 

Уланбеку Егізбаєву було 28 років. У 2013 році він закінчив факультет комунікацій Киргизько-Турецького університету «Манас». У 2015 році отримав диплом магістра політології в Бішкекському гуманітарному університеті.

У 2016 році Уланбек Егізбаєв отримав премію Webby Awards за ролик «Мрія». У тому ж році - удостоївся Почесної грамоти Киргизстану. У 2017-му журналіст отримав нагороду Міжпарламентської асамблеї СНД. Його роботу відзначили почесним знаком «За заслуги в розвитку преси та інформації».

Повідомляється, що Егізбаєв останнім часом займався розслідуванням фактів корупції серед державних чиновників. При цьому йому нібито надходили погрози по телефону та листи незрозумілого змісту.

Всього місяць тому - 22 червня - Уланбек отримав нагороду «Золоте перо».

Раніше повідомлялося, що 29 червня пішла з життя колишня ведуча Old Fashioned Radio та радіо «Аристократи» Юлія Рукавіцина. За однією з версій, водій автомобіля, в якому їхала журналістка, заснув за кермом.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY