detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
20.07.2018 20:52
Оголошено переможців трьох пітчингів 9-го Одеського кінофестивалю
Оголошено переможців трьох пітчингів 9-го Одеського кінофестивалю
Названо цьогорічних переможців Odesa IFF ScripTeast Series Projects, Пітчингу та Work in progress.

Сьогодні, 20 липня, стали відомі назви проектів, які перемогли у трьох конкурсах цьогорічного Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ), що відбулися в рамках індустріальної секції.

У серіальному пітчингу Odesa IFF ScripTeast Series Projects перемогу здобув хорватський проект «Сімейні архіви» (Family Archives), режисер – Крістіан Міліч, сценаристи – Андаміон Муратай, Мар'ян Алчевський, Звонімір Муніврана.

Драматичний серіал про 40-річну бізнесменку, яка вирішує піти в політику. Її кампанія заснована на вимозі відкрити старі комуністичні архіви, разом з якими відкриються страшні таємниці її власної сім’ї, адже батько головної героїні був націоналістом і свого часу сидів у в’язниці. Детальніше – тут.

Нагадаємо, минулого року у серіальному пітчингу ОМКФ, який тоді проводився вперше, теж переміг проект із Хорватії

Переможець отримав $20 тис. на послуги постпродакшну від компанії Star Media.

Спеціальна нагорода дісталася проекту «Смокі айз» (Smokey Eyes), який презентувала сценаристка Малгожата Пілачінська. 

Містичний серіал розповідає про п'ятьох 40-річних жінок, які одного разу прокидаються в ізольованому будинку з басейном і коктейлями, але покинути дім неможливо, бо, крім нього, більше нічого не існує.

Малгожату Пілачінську запрошено до участі у сценарному воркшопі компанії Series Mania у Франції. 

У пітчингу українських або копродукційних кінопроектів, що знаходяться на стадії розробки, переміг фільм «Незручна пам'ять» (Inconvenient Memory) Ігоря Іванка (продюсери – Ігор Іванко, Марія Пономарьова, Володимир Тихий). Це документальная стрічка, яку режисер знімає про свого діда - Леоніда Бурлаку, котрий 40 років пропрацював кінооператором на Одеській кіностудії. Детальніше – тут.

Переможець отримав 60 тис. грн. від Одеського міжнародного кінофестивалю.

Проект відзначив і голова правління Одеської кіностудії Андрій Осипов за роботу по збереженню пам'яті видатних українських кінематографістів. 

У пітчингу українських або копродукційних фільмів, що знаходяться на стадії зйомок чи постпродакшну, Work in progress переможцем обрано стрічку «Цензорка» (Censor) режисера Петера Керекеса (продюсери – Іван Остроховски, Єжи Конечни, Денис Іванов).

Стрічка розповідає про працівницю в'язниці, робота якої заключаєтся у вичітці любовних листів ув’язнених. Детальніше – тут. До речі, це єдиний фільм на Work in progress, який не подавався на пітчинги Держкіно й не має державного фінансування. 

Переможець отримав сертифікат на 2 тис. євро на авіаперельоти від компанії МАУ. 

Спеціальний приз вручили фільму «Мої думки тихі» (My Thoughts Are Silent) режисера-дебютанта Антоніо Лукіча (продюсери – Алла Бєлая, Дмитро Суханов) про звукорежисера, який записує звуки тварин.

Режисер отримав 1 000 літрів пального від компанії WOG.

Нагадаємо, 9-й Одеський міжнародний кінофестиваль завершиться завтра, 21 липня. Тоді ж під час урочистої церемонії буде оголошено його переможців у Міжнародній конкурсній програмі, Національній конкурсній програмі (повний та короткий метри) та Конкурсі європейського документального кіно. 

Стежте за перебігом подій на 9-му Одеському кінофестивалі на «Детекторі медіа» за тегом ОМКФ-2018.

 

Фото: ОМКФ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY