detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
19.07.2018 14:38
Начальник відділу видавничої справи Держкомтелерадіо Олексій Кононенко повернувся до виконання обов’язків
Начальник відділу видавничої справи Держкомтелерадіо Олексій Кононенко повернувся до виконання обов’язків
15 травня 2018 року Олексію Кононенку було повідомлено про підозру за «розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час придбання україномовних книг» та за «надання і отримання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави» та відсторонено на два місяці від роботи. Слідство триває.

Через два місяці після відсторонення начальник відділу видавничої справи Державного комітету телебачення і радіомовлення Олексій Кононенко повернувся до виконання своїх обов’язків. Про це сайту «Детектор медіа» повідомив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

У коментарі «Детектор медіа», пан Кононенко зазначив, що 17 липня відбувся суд, який вирішив, що немає потреби й надалі відстороняти його від роботи, тому з 18 липня він повернувся до виконання своїх обов’язків. За словами, Олексія Кононенка, слідство триває, тому коментувати він нічого не буде.

Нагадаємо, 15 травня 2018 року  ГПУ повідомила про підозру начальнику відділу видавничої справи Державного комітету телебачення і радіомовлення Олексію Кононенку. Пан Кононенко зазначив, що інформація оприлюднена  ГПУ не відповідає дійсності.

На сайті Генеральної прокуратури України повідомляється, що досудове розслідування здійснюється ГПУ за ознаками  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч. 1, ч. 2 ст. 369-2 КК України.

«В ході досудового розслідування встановлено, що упродовж 2017 року начальник відділу видавничої справи Державного комітету телебачення і радіомовлення вступив у злочинну змову з одним із видавців літературної продукції, і за надану йому неправомірну вигоду впливав на прийняття необхідних рішень щодо відбору літературної продукції зацікавлених видавництв для поповнення фондів публічних бібліотек», – повідомляло ГПУ.

Крім того, як зазначало ГПУ, слідством перевіряються аналогічні факти, які стосуються закупівлі літературної продукції у інших видавництв, та за результатами проведеного розслідування «буде надана об’єктивна оцінка діям керівників інших видавництв та уповноваженим службовим особам Міністерства культури України».

Раніше «Детектору медіа» пан Кононенко повідомив, що інформація ГПУ не відповідає дійсності.

«Це не відповідає дійсності , тому що це не доведено. Суду ще не було. Тобто, ніякої неправомірної вигоди, ніякої участі в розкраданні бюджетних коштів я не брав, тому що всі рішення приймаються колегіально. Більше того, експертною радою Міністерства культури, колегією Міністерства культури. І як може одна людина впливати на якісь рішення взагалі іншого міністерства», – сказав начальник відділу видавничої справи Держкомтелерадіо.

Пан Кононенко зазначив, що ГПУ поспішила оприлюднити цю інформацію, і що з часом вона буде спростована.

Голова Державного комітету України з питань телебачення і радіомовлення Олег Наливайко 16 травня прокоментував «Детектору медіа» повідомлення Генеральної прокуратури України та зазначив, що справа ГПУ щодо закупівлі книг стосується програми Мінкульту.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY