detector.media
18.07.2018 14:12
До 25 липня – подача заявок на участь у кураторській програмі з адвокації в медіа «Свіжий погляд на правозахист»
До 25 липня – подача заявок на участь у кураторській програмі з адвокації в медіа «Свіжий погляд на правозахист»
New Media Advocacy Project (NMAP) спільно з International Partnership for Human Rights (IPHR) пропонують всім бажаючим подати заявки на участь у десятимісячній (вересень 2018 - липень 2019) кураторській програмі, покликаній допомогти активістам у створенні і розповсюдженні матеріалів для ефективної адвокації в медіа.

Упродовж програми учасники створять короткі медіа-роботи для поширення в своїх країнах (відеоролики, веб-документи, інтерактивні та мультимедійні інсталяції, AR / VR (АР / ВР), анімація, громадський сторітеллінг на основі краудсорсингу, фотографії тощо). Матеріали повинні бути націлені на підтримку вже існуючої кампанії або адвокаційної стратегії.

Програма відкрита для учасників, пов'язаних із правозахисними організаціями або окремими активістами, які цікавляться правозахисними питаннями і хочуть позитивно вплинути на сприйняття цієї тематики широкою аудиторією за допомогою експериментів з новими формами оповіді, що виходять за рамки традиційних підходів.

За час курсу учасники зможуть:

Кульмінацією програми стане публічний показ готових робіт в Нью-Йорку в липні 2019 року. Витрати на поїздку будуть покриті організаторами програми. Програма передбачає, що протягом курсу учасники присвячуватимуть від 10 до 15 годин на тиждень онлайн-зустрічам із кураторами і роботі над виробництвом своїх проектів. Режим роботи над проектом є гнучким і може змінюватися в залежності від індивідуального графіка учасників. Участь в програмі не вимагає переїзду.

Критерії відбору учасників:

Для програми ведеться пошук учасників з 10 нижче перерахованих країн:

Україна

Молдова

Киргизстан

Казахстан

Таджикистан

Туркменістан

Узбекистан

Вірменія

Грузія

Азербайджан

При відборі враховуватимуться дотримання гендерного та географічного балансу серед учасників, а також різноманітність правозахисних тим, з якими вони працюють.

Потенційні учасники повинні продемонструвати:

Термін подачі заявки – до 25 липня 2018 року.

Учасники, які пройшли відбір, отримають підтвердження про участь 10 серпня 2018 року.

Заявки надсилати за адресою info@nmap.co з поміткою «Application for Rights Reframed 2018» / Заявка на участь в проекті «Свіжий Погляд на Правозахист».

Про організаторів:

NMAP

Неурядова організація, що базується в Нью-Йорку і просуває правозахисну діяльність, об'єднуючи закон з мультимедійним наративом, щоб донести голоси людей, які постраждали від правопорушень, до представників влади. У співпраці з правозахисниками NMAP здійснюють медіа адвокацію, спроектовану таким чином, щоб виграти справу в суді, провести успішну кампанію, вплинути на існуючі лінії поведінки в суспільстві, мобілізувати спільноти, а також зробити політичну і юридичну мову більш доступною для широкого загалу. Організація почала роботу в 2009 році, прийнявши за основу ідею про те, що, з'єднавши розумну юридичну адвокацію з візуальною та соціальною силою нових медіа, можна створити потужну силу для просування правосуддя.

IPHR

Незалежна неурядова організація, яка почала роботу в 2008 році. МППЧ базується в Брюсселі і тісно співпрацює з групами громадянського суспільства в різних країнах з метою висвітлення правозахисних тем на міжнародному рівні і популяризації поваги прав вразливих груп і співтовариств.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY