detector.media
18.07.2018 09:46
РПР закликає правоохоронців розслідувати напад на антикорупціонера Шабуніна
РПР закликає правоохоронців розслідувати напад на антикорупціонера Шабуніна
Коаліція громадських організацій Реанімаційний Пакет Реформ закликає органи правопорядку забезпечити швидке, повне та неупереджене розслідування факту нападу на голову Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, яке сталося 17 липня під час акції протесту під будівлею Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

Про це йдеться на сайті РПР.

Також РПР закликає правоохоронців у подальшому належним чином забезпечувати безпеку під час мирних зібрань.

Нагадаємо, 17 липня громадські організації Центр протидії корупції, Автомайдан та ініціатива Небайдужі організували та провели акцію із закликом звільнити керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького через закриття кримінального провадження, яке стосувалось сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова — Олександра та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

Під стінами САП проходили ще два протести. Один із них, за повідомленням ЦПК, був організований за участю політика Іллі Ківи – колишнього радника на громадських засадах голови МВС Арсена Аваков.

Ще одну акцію, як зазначає РПР, організував Всеволод Філімоненко, який називає себе журналістом та наразі судиться з Віталієм Шабуніним.

Під час акції Віталій Шабунін зазнав нападу, його облили зеленкою. Лікарі  діагностували у нього хімічний опік очей. РПР підкреслює, що присутні на місці подій поліцейські не вжили достатніх заходів для того, щоб забезпечити безпеку учасників акції, через що Віталій Шабунін і зазнав нападу.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY