detector.media
17.07.2018 18:36
ЄСПЛ зобов'язав Росію сплатити родичам вбитої журналістки Політковської компенсацію у 20 тис. євро
ЄСПЛ зобов'язав Росію сплатити родичам вбитої журналістки Політковської компенсацію у 20 тис. євро
Європейський суд з прав людини присудив виплатити родичам російської журналістки Анни Політковської, які позивалися проти Росії, компенсацію в розмірі 20 тисяч євро.

Про це йдеться в рішенні на сайті ЄСПЛ, передає «Громадське радіо».

«Держава-відповідач має сплатити заявникам протягом трьох місяців з дати, коли рішення стане остаточним відповідно до пункту 2 статті 44 Конвенції, 20 000 євро», - йдеться в документі.

Зазначається, що позивачі поскаржилися на неефективне розслідування вбивства журналістки. ЄСПЛ погодився з цим і визнав, що Росія не змогла негайно провести адекватне розслідування вбивства Анни Політковської.

Таким чином, зазначає суд, Росія порушила статтю Європейської конвенції з прав людини про право на життя. Згідно з рішенням суду, компенсацію у розмірі 20 тисяч євро Росія повинна виплатити чотирьом позивачам: матері Політковської Раїсі Мазепі, сестрі Олені Кудімовій і дітям журналістки Вірі і Іллі Політковським.

Нагадаємо, оглядачка російської «Новой газеты» Анна Політковська була застрелена в ліфті свого будинку в Москві 7 жовтня 2006 року. Журналістка була відома критичними матеріалами про російську владу, ситуацію в Чечні і на Північному Кавказі. Московська прокуратура порушила кримінальну справу за статтею «вбивство». П'ятьох фігурантів справи засудили до реальних термінів. Замовника вбивства не встановили.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY