detector.media
17.07.2018 18:00
У Білорусі журналіста Дмитра Галка засудили до 4 років обмеження волі за звинуваченням у нападі на міліціонера
У Білорусі журналіста Дмитра Галка засудили до 4 років обмеження волі за звинуваченням у нападі на міліціонера
Суд оголосив вирок громадянину Білорусі, журналісту Дмитру Галку, який останнім часом жив і працював в Україні, висвітлював події в зоні бойових дій на Донбасі.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Зазначається, що суд призначив журналісту покарання у вигляді обмеження свободи терміном 4 роки. Оскільки він відбув півроку у СІЗО, то має відбути у виправній установі відкритого типу ще 3,5 року.

Після оголошення вироку суд звільнив Галка з-під варти.

Обмеження свободи – вид покарання, під час якого засуджені перебувають під охороною у гуртожитках, але можуть виходити на за їхні межі удень для роботи. Вони також можуть мати побачення з рідними.

Як відомо, прокуратура просила засудити Галка до трьох років ув’язнення.

Нагадаємо, Дмитра Галка затримали у Брестській області, коли він їхав зі Львова до Мінська у справах. За твердженнями управління Слідчого комітету по Мінську, затриманий журналіст був у розшуку через нібито напад на співробітника органів внутрішніх справ.

10 липня у суді Совєтського району Мінська журналіста почали судити. Журналіст Дмитро Галко під час судового засідання заявив, що міліціонер, у нападі на якого його звинувачують, обмовив його, тому що незаконно потрапив до помешкання.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY