detector.media
17.07.2018 17:27
У RT заявили про перевірку телеканалу з боку Федеральної поліції Австралії
У RT заявили про перевірку телеканалу з боку Федеральної поліції Австралії
Головний редактор російського каналу RT (Russia Today) Маргарита Симоньян заявила, що Федеральна поліція Австралії розпочала перевірку телеканалу як ймовірного іноагента.

Про це Симоньян написала на своїй сторінці у Twitter.

«Федеральна поліція Австралії розпочала попереднє розслідування щодо RT як ймовірного іноагента. Відмова від реєстрації в разі визнання нас іноагентом передбачає кримінальне покарання. За весь час існування ми ніколи не отримували претензій від регулюючих органів Австралії. Ймовірно, причина розслідування в тому, що ми RT», - заявила головред каналу.

Нагадаємо, у квітні 2018 року британський медіарегулятор Ofcom розпочав 7 розслідувань проти російської державної мережі телеканалів RT (Russia Today), яку підозрюють у порушенні принципу неупередженості. У травні 2018-го до них додались ще 3 розслідування.

У листопаді 2017 року російських журналістів з Russia Today позбавили акредитації у Конгресі США.

13 листопада Russia Today зареєструвався в США як іноземний агент.

Реєстрація телеканалу як іноземного агента не означає припинення мовлення в США. Зміни, зокрема, стосуються подання фінансових звітів, а виготовлені програми повинні маркуватися як пропаганда іноземного уряду.

У відповідь на це Держдума Росії 15 листопада схвалила поправки до закону про іноземних агентів, який діє з 2012 року. Ними зарубіжні ЗМІ прирівняли до іноземних агентів.

Крім того, Twitter заборонив російським каналам Russia Today і Sputnik розміщувати рекламу. Також Twitter заблокував один з акаунтів Russia Today, який діяв під іменем посольства Британії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY