detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
17.07.2018 16:45
Журналісту Мокрику відмовлено у відкритті дисциплінарного провадження відносно Матіоса
Журналісту Мокрику відмовлено у відкритті дисциплінарного провадження відносно Матіоса
Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) не побачила підстав для відкриття дисциплінарного провадження за скаргою журналіста розслідувального проекту Bihus.info Данила Мокрика щодо голови Військової прокуратури України Анатолія Матіоса

Про журналіст написав на своїй сторінці у Facebook та повідомив «Детектору медіа».

Як нагадав журналіст, у березні 2018 року Анатолій Матіос написав на своїй сторінці у Facebook пост із назвою: «Про жовтаві продукти життєдіяльності (лайно) немовлят клименкомамки», в якому йшлося про запит журналістів Bihus.info щодо відео про схеми Олександра Клименка.

Через цей пост журналіст Мокрик разом з адвокатом Масі Найємом подали до Печерського суду позовну заяву щодо честі, гідності та ділової репутації, адміністративний позов до Окружного адміністративного суду міста Києва через поширення персональних даних та скаргу до КДКП.

Днями журналіст отримав рішення Комісії, в якому повідомляється, що вона не має підстав відкрити дисциплінарне провадження відносно Матіоса.

«Відмовити у відкритті дисциплінарного провадження щодо заступника генерального прокурора – головного військового прокурора України Анатолія Матіоса», – йдеться в рішенні.

За словами Мокрика, перше судове засідання за його позовом щодо честі, гідності та ділової репутації відбудеться у Шевченківському районному суді Києва 10 вересня.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до Анатолія Матіоса.

 

На фото - Данило Мокрик

Фото: Facebook Мокрика

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY