detector.media
17.07.2018 15:42
Повідомлено про підозру ймовірному виконавцю викрадення і вбивства журналіста Василя Сергієнка
Повідомлено про підозру ймовірному виконавцю викрадення і вбивства журналіста Василя Сергієнка
Генеральна прокуратура України повідомила про підозру ймовірному учаснику викрадення і вбивства на Черкащині журналіста Василя Сергієнка, яке сталося у 2014 році.

Про це йдеться на сторінці ГПУ у Facebook.

Громадянину З. повідомлено про підозру у вчиненні відповідних злочинів «у зв’язку із отриманням достатніх доказів щодо участі конкретної особи у вказаній злочинній організації слідчими управління».

Слідчі управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом створення злочинної організації «з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема організації викрадення людини, що спричинило тяжкі наслідки, та умисного вбивства на замовлення з особливою жорстокістю активіста і журналіста Сергієнка В.М., за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 1 ст. 256, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 27, п.п. 3, 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 396, ч. 2 ст. 162, ч. 2 ст. 194 КК України», зазначається в повідомленні.

Цьому ж громадянинові інкримінується співучасть у інших злочинах, вчинених злочинною організацією.

У вівторок, 17 липня, Печерський районний суд Києва має розглянути клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв «Детектор медіа», 4 квітня 2014 року журналіста Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині викрали невідомі. Наступного дня його знайшли закатованим насмерть у лісі. У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували  із журналістською діяльністю, зокрема серією статей, «що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів, "регіонала" Геннадія Бобова».

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка. 

У травні 2017 року у Києві правоохоронці затримали ще одного з підозрюваних в організації викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка.

17 травня у Придніпровському районному суді Черкас було задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, про обрання організатору викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка запобіжного заходу взяття під варту.

Як повідомляють ЗМІ, у викраденні та вбивстві Сергієнка підозрюють Максима Русіна, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Романа Недибалюка, а також Вадима Мельника. Жоден із них під час судового засідання обвинувачення не визнав.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY