detector.media
17.07.2018 13:05
Учасників Pussy Riot арештували на 15 діб через акцію на підтримку політв’язнів під час фіналу ЧС-2018
Учасників Pussy Riot арештували на 15 діб через акцію на підтримку політв’язнів під час фіналу ЧС-2018
У Москві суд наклав адміністративний арешт у 15 діб на чотирьох учасників акції групи Pussy Riot, які під час фінального матчу чемпіонату світу з футболу вибігли на поле стадіону «Лужники» в формі поліцейських.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Вероніку Нікульшину, Петра Верзилова, Ольгу Курачеву і Ольгу Пахтусову звинуватили в грубому порушенні правил поведінки глядачів на спортивному заході і заборонили відвідувати спортивні заходи протягом трьох років. 

Увечері 15 липня на стадіоні «Лужники» у російській столиці на початку другого тайму фінального матчу чемпіонату світу з футболу на поле вибігли люди в поліцейських мундирах, але їх швидко наздогнала служба охорони.

Пізніше арт-гурт Pussy Riot заявив, що це була акція протесту на захист політичних в’язнів.

До слова, у вівторок, 17 липня, стало відомо, що Європейський суд з прав людини зобов'язав виплатити компенсації трьом колишнім учасницям гурту Pussy Riot у справі про танці в храмі в 2012 році. Рішення опубліковане на сайті суду, пише «Крим.Реалії».

Марії Альохіній і Надії Толоконниковій російська держава має виплатити по 16 тисяч євро, Катерині Самуцевич – п’ять тисяч євро. Також суд постановив компенсувати кожній із них судові витрати на суму 11 тисяч 760 євро.

Суд визнав, що в справі Pussy Riot були порушені три статті європейської Конвенції з прав людини – про заборону тортур, право на особисту свободу та недоторканність і право на справедливий суд.

Як повідомляв «Детектор медіа», 4 липня у Санкт-Петербурзі за перфоманс проти порушень прав людини й ув’язнення Олега Сенцова затримали 16-річних підлітків, активістів руху «Весна». 16-річну Ліку Петровську і трьох її друзів, двоє з яких також неповнолітні, затримали 3 липня біля стадіону, на якому проходять матчі чемпіонату світу з футболу.

Фото: Elentur.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY