detector.media
16.07.2018 19:00
У Росії напали на головреда Moloko plus Павла Нікуліна та журналістку Софіко Аріфджанову, того ж дня поліція вилучила тираж видання
У Росії напали на головреда Moloko plus Павла Нікуліна та журналістку Софіко Аріфджанову, того ж дня поліція вилучила тираж видання
У російському Краснодарі 15 липня невідомі напали на головного редактора альманаху Moloko plus Павла Нікуліна і журналістку Софіко Аріфджанову. Того ж дня на презентацію видання, за повідомленнями ЗМІ, із обшуком прийшли поліцейські, які вилучили весь тираж альманаху.

Про це повідомляє «Медуза».

Зазначається, що на журналістів напали на зупинці громадського транспорту. За словами Павла Нікуліна, він помітив, як до них наближаються двоє людей в медичних масках. Він спробував втекти, але його наздогнали, штовхнули до паркану і розпорошили в обличчя газ з балончика, стверджує журналіст. Нікулін і Аріфджанова заявляють, що отримали опік рогівки.

Як повідомляє видання «ЮГА.ру», в той же день, через кілька годин після нападу, поліція влаштувала обшук під час презентації альманаху в культурному центрі «Типография». За словами співробітників правоохоронних органів, до них надійшла заява про те, що на заході нібито будуть пропагувати наркотики і тероризм. Презентацію скасовувати не стали, її провели в коридорі поруч з приміщенням, де працювали поліцейські.

Повідомляється, що під час обшуку весь тираж moloko plus вилучили і відправили на експертизу. Альманах перевірять на «наявність в публікаціях ознак екстремізму». Протягом найближчих днів має бути прийнято рішення про порушення кримінальної справи або відмову в цьому.

Нікулін і Аріфджанова після обшуку поїхали у відділення поліції, де давали свідчення до другої години ночі. У зв'язку з нападом на них невідомих журналісти подали заяву про хуліганство і замах на розбій.

Moloko plus - паперовий альманах про насильство в сучасному світі. Його в 2016 році заснував Павло Нікулін - журналіст, відомий публікаціями у виданнях «Російська планета», The New Times і «Такі справи». На сьогоднішній день вийшли три номери журналу, присвячених тероризму, наркотиків і революції.

Нагадаємо, у 2017 році російський журналіст Павло Нікулін заявляв, що ним зацікавилася ФСБ після інтерв’ю з росіянином, який воює у Сирії.

31 січня 2018 року Нікулін був допитаний в ФСБ в зв'язку зі статтею «З Калуги з джихадом», опублікованій в журналі The New Times. Журналіст взяв інтерв'ю з мешканцем Калузької області, який примкнув до бойовиків в Сирії. У квартирі Нікуліна було проведено багатогодинний обшук в рамках справи про «навчання з метою здійснення терористичної діяльності» (стаття 205.3 КК РФ). У Нікуліна вилучили комп'ютерну техніку, а також журнали і футболки з символікою moloko plus. Він проходив у справі свідком, The New Times був оштрафований на 100 тисяч рублів.

Фото: yuga.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY