detector.media
16.07.2018 18:13
Сервіс Booking заборонив туристам бронювати житло у Криму через санкції
Сервіс Booking заборонив туристам бронювати житло у Криму через санкції
Сервіс booking.com прибрав можливість бронювати об'єкти розміщення в анексованому Росією Криму. Сайт компанії повідомляє про це при спробі зарезервувати готель, хостел чи квартиру в будь-якій точці півострова.

Про це повідомляє «Крим Реалії».

«На жаль, в даний момент на нашому сайті неможливо забронювати проживання в Криму з метою відпочинку», - повідомляється на сайті сервісу при спробі забронювати житло у Криму.

Власниця одного з хостелів в Судаку на своїй сторінці в Facebook опублікувала відповідь від сервісу у соцмережі, в якій говориться, що компанія обмежила бронювання через санкції Євросоюзу.

«Компанія booking.com завжди прагне дотримуватися всіх відповідних і чиннів законів, що діють на території, на якій вона працює. Оскільки Booking.com B.V. базується в Нідерландах, ми повинні дотримуватися торгових  санкцій ЄС щодо Криму. Згідно з санкціями, компанії booking.com заборонено пропонувати будь-які послуги, безпосередньо пов'язані з туристичною діяльністю в Криму», - йдеться у відповіді компанії.

При цьому бізнес-туристи все ще можуть бронювати житло на півострові.

Як відомо, у грудні 2016 року Прокуратура АР Крим порушила кримінальне провадження щодо сайту booking.com за «торгівлю краденим». Зокрема зазначалося, що сервіс «проводить операції і продає проживання в санаторіях і готелях Криму, вкрадених у України».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY