detector.media
16.07.2018 16:31
Фінські журналісти нагадали Путіну і Трампу про цінність свободи слова
Фінські журналісти нагадали Путіну і Трампу про цінність свободи слова
Фінська газета Helsingin Sanomat перед зустріччю президентів США і Росії в Гельсінкі розмістила на рекламних щитах в столиці Фінляндії гасла на зразок «Ласкаво просимо на землю вільної преси».

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Частина гасел – це старі газетні заголовки, наприклад, «Путін знову намагається підпорядкувати пресу», «Путін закрив найбільше російське агентство» або «Трамп назвав ЗМІ ворогами народу».

Як писав «Детектор медіа», газета Helsingin Sanomat опублікувала відкритого листа президенту Росії Володимиру Путіну і президенту США Дональду Трампу. Редакція висловила надію на те, що лідери двох країн не будуть вирішувати «європейські питання без участі самих європейців».

«Останнім часом між США і Росією з’являються нові, іноді несподівані спільні риси. Одна з них - бажання лідерів цих країн видати бажане за дійсне, іноді ціною реальних фактів. Фінляндія, будучи маленькою країною, не може дозволити собі такої розкоші. Навпаки, ми дотримуємося думки колишнього президента нашої країни Юго Паасиківі, який вважав, що основа всієї мудрості - у визнанні фактів», - йдеться в листі.

Helsingin Sanomat - одна з найбільших газет Фінляндії. У 2004 році її тираж склав 410 тис. примірників.

Як відомо, у понеділок, 16 липня, в Гельсінкі зустрічаються президенти РФ і США Володимир Путін та Дональд Трамп.

Нагадаємо, 15 липня у столиці Фінляндії учасники мітингу проти саміту Росія-США висловили підтримку ув'язненому в РФ українському режисеру Олегу Сенцову. Мітинг на Сенатській площі зібрав більше двох тисяч противників як Володимира Путіна, так і Дональда Трампа. Серед протестувальників було чимало українців. Вони розгорнули плакати на підтримку кримчанина Олега Сенцова, який із 14 травня голодує у російській колонії. На акцію також приходила сестра Олега Наталія Каплан.

Фото: Twitter

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY