detector.media
16.07.2018 11:50
Найбільше політичних матеріалів з ознаками замовності ІМІ виявив про Опоблок, «За життя» і Тимошенко
Найбільше політичних матеріалів з ознаками замовності ІМІ виявив про Опоблок, «За життя» і Тимошенко
У червні 2018 року Інститут масової інформації виявив в онлайн-ЗМІ найбільше політичних матеріалів з ознаками замовності про Опозиційний блок (20%), партію «За життя» Вадима Рабіновича (10%), партію «Батьківщина» і її лідерку Юлію Тимошенко (6%). Всього було оцінено 46 інтернет-ЗМІ.

Такими є результати дослідження українських інтернет-ЗМІ, що було проведено у червні 2018 року ГО «Інститутом масової інформації», повідомляється на сайті ІМІ.

Згідно з результатами дослідження ІМІ, політичні матеріали з ознаками замовності в своїх стрічках новин розміщували 70% інтернет-медіа, які потрапили у вибірку.

Зазначено, що п’ята частина частина від усіх політичних матеріалів з ознаками замовності була присвячена діяльності Опозиційного блоку. Головними спікерами від Опоблоку виступали голова фракції опоблоку в парламенті Юрій Бойко, депутати Вадим Новинський, Юлія Льовочкіна, на яких припало 66% від всіх матеріалів.

10% від політичних матеріалів з ознаками замовності припало на партію «За життя», а саме на її лідера Вадима Рабіновича, який є єдиним спікером від даної політичної сили. На партію «Батьківщина» припало 6% матеріалів з ознаками замовлення. У 90% замовних матеріалів цієї політсили фігурує Юлія Тимошенко, повідомляє ІМІ.

Загалом, як повідомляє ІМІ, 5% від усіх політичних матеріалів з ознаками замовності присвячувалась Радикальній партії та Олегу Ляшку, по 4% матеріалів з ознаками замовності припали на Віктора Медведчука, Віталія Кличка, і партію «Наш край».

«Загалом, з дослідження можна зробити висновок, що незважаючи на те, що офіційно виборча кампанія ще не стартувала, політики вже активно піаряться у ЗМІ. І якщо партія Опозиційний блок не просуває поки єдиного кандидата, то партії «Батьківщина», «За життя», та Радикальна партія наразі вже працюють на своїх лідерів, і  зосереджені на президентських виборах. Теми замовних матеріалів на сьогоднішній день не відображають виборчих програм політичних сил, а більше є ситуативними і залежать від порядку денного», – підсумував ІМІ.

З повним дослідження можна ознайомитися ТУТ.

Методологія дослідження доступна на сайті ІМІ.

Нагадаємо, у першому кварталі 2018 року рівень матеріалів з ознаками замовності в інтернет-ЗМІ зріс на 31%, порівняно з останнім кварталом 2017 року. Натомість, рівень джинси в друкованих ЗМІ лишився приблизно на тому самому рівні

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY