detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
16.07.2018 10:48
У Львові журналіста «Форпосту» не пускали на сесію міськради (ДОПОВНЕНО)
У Львові журналіста «Форпосту» не пускали на сесію міськради (ДОПОВНЕНО)
Громадський портал Львова «Форпост» повідомляє, що 13 липня представники ЛКП «Муніципальна дружина» не пустили журналіста сайту Руслана Оруджева в приміщення Львівської міськради. Поліція проводить перевірку

Про інцидент «Форпост» повідомив 14 липня.

«Неотесані невігласи як один стверджували, що "Нам казали тільки працівників пускати!". Малограмотним було доведено зміст статті 171 Карного кодексу України (перешкоджання законній професійній журналістській діяльності). Присутні на місці працівники Головного управління націнольної поліції не реагували на протиправні дії (кримінальна відповідальність)», – розказав журналіст.

Видання повідомляє, що про випадок було повідомлено в поліцію дзвінком на номер 102 та була написана заява.

У ГУ Національної поліції України в Львівській області «Детектору медіа» повідомили, що наразі правоохоронці перевіряють цей факт.

«13 липня о 16:30 звернувся з заявою у Галицький відділ поліції львів’янин  83 року народження про те, що йому перешкоджали у приміщенні Львівської міської ради. Відомості про ці події внесені в журнал єдиного обліку. За фактом проводиться перевірка», – розказали у відділі комунікації ГУ Нацполіція у Львівській області.

Нагадаємо, з початку 2018 року року ІМІ зафіксував в Україні 126 випадків порушень свободи слова. Найбільшу кількість порушень екперти зафіксували в категорії «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» – 56.

Фото: zaxid.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY