detector.media
15.07.2018 15:51
Фінська газета Helsingin Sanomat написала Путіну та Трампу листа з надією, що вони не вирішуватимуть «європейські питання без європейців»
Фінська газета Helsingin Sanomat написала Путіну та Трампу листа з надією, що вони не вирішуватимуть «європейські питання без європейців»
Фінська газета Helsingin Sanomat опублікувала відкритого листа президенту Росії Володимиру Путіну і президенту США Дональду Трампу. Редакція висловила надію на те, що лідери двох країн не будуть вирішувати «європейські питання без участі самих європейців».

Про це повідомляє «Громадське радіо».

«Останнім часом між США і Росією з’являються нові, іноді несподівані спільні риси. Одна з них - бажання лідерів цих країн видати бажане за дійсне, іноді ціною реальних фактів. Фінляндія, будучи маленькою країною, не може дозволити собі такої розкоші. Навпаки, ми дотримуємося думки колишнього президента нашої країни Юго Паасиківі, який вважав, що основа всієї мудрості - у визнанні фактів», - сказано у листі.

Як відомо, зустріч президентів РФ і США запланована на 16 липня в Гельсінкі.

«Напередодні зустрічі на високому рівні лунають побоювання, що США можуть піти на справжні поступки заради публічних посмішок і порожніх обіцянок. Деякі аналітики навіть лякають повторенням Ялтинської конференції, на якій Трамп і Путін поділять світ на власні зони впливу. Наявність стурбованості - доказ присутності страху, породженого непослідовною політикою США. Треба все-таки сподіватися, що головні гравці розуміють, що європейські питання вже не можна вирішувати без участі самих європейців», - наголошує редакція Helsingin Sanomat. 

Helsingin Sanomat - одна х найбільших газет Фінляндії. У 2004 році її тираж склав 410 тис. примірників.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY