detector.media
15.07.2018 11:00
Двом працівникам «Муніципальної охорони» вручили підозри через сутички з журналістами в Одесі
Двом працівникам «Муніципальної охорони» вручили підозри через сутички з журналістами в Одесі
Унаслідок сутичок 13 липня постраждали щонайменше двоє працівників ЗМІ.

Двом співробітникам «Муніципальної охорони» вручили підозри через сутички з журналістами в центрі Одеси. Про це в коментарі «Громадському» повідомив радник глави поліції Одеської області Руслан Форостяк.

Повідомляється, що за фактом інциденту поліція порушила кримінальну справу за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 296 (хуліганство), ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста).

За словами радника глави поліції Одещини, 13 липня на вулицю Некрасова приїхала «Муніципальна охорона», яка за відповідним рішенням влади міста «мала законні підстави демонтувати паркувальні огорожі, які належали одній з адвокатських компаній».

«Однак вони нічого не пояснили, не продемонстрували рішення та документи. А адвокатська компанія почала супротив, залучила громадськість, журналістів, тобто у них була така лінія захисту. Що спровокувало конфлікт. Тут обидві сторони несуть відповідальність та визнані такими, що порушували закон», — сказав Форостяк.

Він наголосив, що першими конфлікт нібито спровокували власники паркувальних огорож. Поліція встановила особу, яка спровокувала сутички.

«Ця особа не має стосунку до журналістів та громадськості і зараз переховується», - наголосив радник глави поліції області.

За його словами, унаслідок сутичок щонайменше двоє журналістів отримали легкі тілесні ушкодження та звернулися по медичну допомогу.

«Але самі дії журналістів теж заслуговують на увагу. Вони теж діяли не найкращим чином. Один з постраждалих журналістів стояв подалі та просто висвітлював події. А інші ж були учасниками події, тобто вступали в діалог, у фізичне протистяння та також застосовували газ», - наголосив Форостяк.

У діях окремих журналістів у поліції вбачають хуліганство. Чи будуть їх притягувати до відповідальності, Форостяк не відповів та послався на подільше розслідування справи.

Раніше повідомлялося, що в центрі Одеси 13 липня сталися сутички між журналістами та представниками охорони.

Як заявив головний редактор газети «Нерозкриті злочини» Костянтин Слободянюк, унаслідок сутичок постраждав він та ще двоє журналістів з газети «Общественный прибой». Згідно з інформацією газети «Нерозкриті злочини», нападу передував конфлікт на вулиці Некрасова між муніципальною охороною та співробітниками адвокатської компанії «Редут».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY