detector.media
14.07.2018 23:44
Український «Вулкан» переміг на кінофестивалі у Вірменії
Український «Вулкан» переміг на кінофестивалі у Вірменії
Дебютна ігрова повнометражна стрічка українського режисера Романа Бондарчука «Вулкан» здобула Гран-прі кінофестивалю «Золотий абрикос» у Вірменії.

Про це повідомляє вірменське видання Sputnik.

Переможців 15-го Міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос» оголосили в Єревані сьогодні, 14 липня.

Нагадаємо, це дебютний ігровий фільм режисера, арт-директора Міжнародного кінофестивалю про права людини Docudays UA Романа Бондарчука (його повнометражну документальну стрічку «Українські шерифи» у 2016 році було обрано представником від України на «Оскар»).

З українського боку виробництво фільму «Вулкан» здійснила кінокомпанія «Тато Фільм» (продюсерка Олена Єршова) і ГО «Південь» (продюсерка Дар'я Аверченко) за підтримки Держкіно.

За сюжетом, головний герой Лукас переживає кризу середнього віку. Він працює перекладачем у київському офісі ОБСЄ і вирушає на кордон з Кримом у складі моніторингової місії. Після декількох дивних збігів обставин Лукас залишається сам у маленькому містечку і врешті опиняється в хаті місцевого дивака Вови. Наслідуючи його, Лукас повільно занурюється у світ, який виходить за межі уяви. У ньому речі виглядають повністю відірваними від будь-якої логіки чи структури. В цих дивних місцях, де кожен день може стати останнім, Лукас отримує шанс почати життя спочатку.

Як писав «Детектор медіа», світова прем’єра стрічки відбулася в рамках конкурсної програми East of the West 53-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах. Також «Вулкан» увійшов до конкурсної програми кінофестивалю в Мюнхені.

У 2015 році кіносценарій фільму отримав премію Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». У 2017 році стрічка отримала премію як найкращий проект Work in progress Одеського міжнародного кінофестивалю.

Нагадаємо, «Вулкан» бере участь в Міжнародній конкурсній програмі 9-го Одеського кінофестивалю, який наразі триває.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY