detector.media
Юрій Луканов
13.07.2018 15:51
Тимошенко, Трамп та інше

Я був ошелешений заявою Юлії Тимошенко про те, що президент Порошенко веде переговори з бойовиками про посилення ескалації. Говорила б вона про Мальдіви, про корупцію, про Саакашвілі – я би на це уваги не звернув. А тут ідеться про незалежність. Вона фактично зробила заявку на зміну геополітичного вектору. Додам також, що цілий натовп людей на Сході , на контрольованих нами територіях!!!, вже зараз вірить у те, що Україна почала війну і вона в цьому винна. У своєму виступі на Новому курсі Тимошенко ніде не сказала, що це Путін почав війну. Лише одним реченням згадала про Росію агресора. За її словами, винна у підтриманні війни корумпована українська влада. Не Путін. 

Ідея про те, що Україна винна у війні і прагне ескалації може пройти шлях від не може бути, в цьому щось є, інакше і бути не може. Після цього нам доведеться каятися перед "старшим братом", просити в нього пробачення, ніякі виграші в Стокгольмському арбітражі не будуть реалізовані. Ми знову станемо «мишебратья». 

Можете не сумніватися, що це лише перший крок в цьому напрямку. Далі будуть інші, подібні. Не сумнівайтеся. 

Також знову дивуюся, читаючи американську пресу. Вона називає Трампа ворогом НАТО і симпатиком Росії. Чому він ворог НАТО? Тому що  вимагає, аби члени Альянсу виплачували 2 проценти свого ВВП на оборону, як це було домовлено серед членів НАТО. Самі Штати виділяють на оборону 3,58 відсотка їхнього ВВП. Тим часом, майже ніхто з інших натовських країн це не робить. Та ж Німеччина платить 1,22 відсотка

Недавнє опитування серед населення країн НАТО показало, що у випадку нападу це населення вважає, що їх захистить США і абсолютна меншість покладається на власні збройні сили. 
Так ось «ворог НАТО» Трамп домагається, аби члени Альянсу зміцнювали власну оборону, а не сиділи на шиї у США. 
НАТО називає Росію одним з противників. Тим часом, ключова країна ЄС і член НАТО Німеччина намагається побудувати з росіянами Північний потік-2, який дасть додаткові прибутки супернику НАТО Росії. А це значить, що Москва матиме додаткові гроші для фінансування своєї армії, яка веде дві війни в Україні і Сирії. 

Берлін, значить друг, Альянсу. А Трамп, який бореться проти Північного потоку-2 і відкрито говорить, що  Меркель хоче фінансувати агресора, а також він  вимагає належного фінансування оборони європейських країн є ворогом Альянсу. Якщо врахувати, що на тому ж саміті «друг Росії» Трамп підтримав план НАТО з протидії Москві, то логіка зашкалює.

На жаль, такі алогічності відтворюються у нашій пресі. Відповідно, в уявленні наших громадян Трамп є монстром, котрий спить і бачить як віддати Україну на розтерзання Москві.

Я до того, що професіонал в мені вимагає коментування. Я вирішив оживити свій сайт. Там я коментуватиму вибори і міжнародну політику, пов’язану із США. Перша стаття вже вийшла.

Крім того, там можна знайти мої книжки, старіші статті. Скоро виставлю там нову книжку «Пресувальна машина: як Росія знищувала свободу слова в Криму».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY