detector.media
12.07.2018 19:18
У Криму суд не продовжив арешт активісту Ісмаїлу Рамазанову, його звільнять із СІЗО 16 липня
У Криму суд не продовжив арешт активісту Ісмаїлу Рамазанову, його звільнять із СІЗО 16 липня
Підконтрольний Росії Сімферопольський районний суд прийняв рішення не продовжувати Рамазанову термін тримання під вартою до 23 липня, як того просив слідчий.

У Криму суд не продовжив термін арешту активісту Ісмаїлу Рамазанову, якого утримують у СІЗО Сімферополя, тому його звільнять 16 липня. Про це повідомляє «Громадське радіо».

У зв'язку з тим, що 23 липня спливає гранично допустимий термін тримання під вартою Ісмаїла Рамазанова, слідчий просив суд продовжити арешт максимально - до 23 липня. Адвокат Олексій Ладин, в свою чергу, попросив не продовжувати Рамазанову термін арешту на 7 днів і відпустити з-під варти 16 липня. Суддя прийняв рішення не продовжувати арешт активісту. У Рамазанова сьогодні день народження, йому виповнилося 32 роки. 

«Попереднє слідство в справі Ісмаїла Рамазанова ще не закінчено, а термін утримання під вартою в період попереднього слідства не може перевищувати шість місяців в справі із середнім ступенем тяжкості, а Ісмаїл був поміщений під варту 23 січня, отже, 23 липня закінчується допустимий термін його утримання в СІЗО. Але тримати Ісмаїла зайві 7 днів, як того вимагав слідчий, було б безглуздо», - пояснив адвокат Олексій Ладин.

На одному з попередніх судових засідань Рамазанов розповів, що його катували, йому ламали пальці, одягали пакет на голову.

«Я хочу щоб весь світ знав про те, що відбувається в Криму, тому я буду говорити про це на кожному судовому засіданні», - розповів раніше Рамазанов.

Нагадаємо, що 23 січня після обшуку в селі Новий Мир Сімферопольського району було затримано кримського татарина Ісмаїла Рамазанова. Його звинувачують у поширенні інформації, що розпалює міжнаціональну ворожнечу і міжрелігійну ненависть.

За словами Рамазанова, близько четвертої години ранку в день затримання до нього додому проникли співробітники російських спецслужб і перед обшуком накинули на голову куртку, після чого почали бити.

Рамазанов стверджує, що йому завдали численних ударів по спині, в область нирок, по голові, у район потилиці, по руках і ногах, також викручували пальці. Адвокат вказує, що в лікарні Сімферополя зафіксували наявність побоїв на тілі його підзахисного, однак і після відвідин клініки Рамазанова били в автомобілі.

Проти кримчанина відкрили кримінальне провадження, пізніше суд заарештував затриманого. 20 лютого 2018 року суд у Криму залишив Рамазанова під вартою.

Також 18 квітня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму не задовольнив апеляцію на арешт Ісмаїла Рамазанова.

14 червня підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд Криму продовжив активісту до 16 липня запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY