detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
12.07.2018 16:13
У Кропивницькому під час демонтажу МАФу журналісти потрапили в сутичку між активістами та поліцією (ФОТО)
У Кропивницькому під час демонтажу МАФу журналісти потрапили в сутичку між активістами та поліцією (ФОТО)
Медійники кажуть, що претензій до правоохоронців не мають, бо були присутні на акції і як журналісти, і як громадяни

12 липня інформаційний портал «Гречка» повідомив, що під час акції з демонтажу МАФу у Кропивницькому правоохоронці застосували силу до журналіста видання Валерія Лебідя та журналіста Дмитра Завражного. 

«Після того як люди продовжили демонтаж МАФу поліція застосувала проти них фізичну силу. Людей ( тих хто намагався проводити демонтаж і був просто присутній в середині споруди) били по корпусу, витягували і викидали із недобудованого МАФу, валили з ніг.

Застосували силу і проти журналістів... Під гарячу руку потрапили інші активісти, учасники АТО», - пише видання.

Яким чином була застосована сила до журналістів, ЗМІ не повідомляє.

У прес-службі поліції ГУ Нацполіції в Кіровоградській області «Детектору медіа» розказали, що журналісти до них із заявою про перешкоджання не зверталися.

«Детектору медіа» журналіст «Гречки» Валерій Лебідь розказав, що заяву до поліції не писав, бо не має до них претензій та не вважає себе постраждалим. Він розказав, що на акцію прийшов за запрошенням друзів.

«Запрошували як друга і журналіста... Хлопці вирішили демонтувати МАФ, який поставили на клумбі. Поліція спробувала втрутитись в ситуацію. При цьому застосовувала фізичну силу відносно активістів. До них затисався Дмитро Завражній, ведучий телепередачі про автомобілі на місцевому ТБ. Його активно випхав один поліцейський і прийнявся допомагати інший. Я стояв просто у нього за спиною, знімав те, що відбувається. В цей момент підійшов до поліцейського, який штовхав Завражнього, похлопав його по броніку і попросив бути полегше. Тоді інші правоохоронці заламали мені руки і почали виштовхувати з будівельного майданчику. Розбили лікоть, порвали футболку. Я не вважаю себе постраждалим, як журналіст, адже в той момент коли вирішив заступитись за чоловіка, я припинив відеозйомку і виступав суто як громадянин, тому це не було перешкоджанням професійній діяльності», – розказав журналіст «Гречки».

«Детектор медіа» також звернувся по коментар до журналіста Дмитра Завражного. Він повідомив, що заяву щодо перешкоджання не писав.

«У нас виникла невеличка сутичка з правоохоронцями, отримав синець на руці, тож нема про що писати заяву. Коли я сказав, що я журналіст, вони відійшли. Агресія трохи була, але бійок не було. Врешті-решт ми досягли спільного знаменника з поліцією», – сказав він.

Нагадаємо, 12 червня у Черкасах невідомий чоловік намагався відібрати телефон у місцевого активіста, журналіста телеканалу «Антена» Дмитра Кухарчука, який знімав демонтаж МАФів на Театральній площі міста.

На фото - Дмитро Завражний, поліцейський та учасники акції

Фото: Валерія Лебідя

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY