detector.media
Віра Курико
«Детектор медіа»
12.07.2018 10:00
У чернігівській газеті пояснили: «фейкове інтерв’ю» судді – не інтерв’ю
У чернігівській газеті пояснили: «фейкове інтерв’ю» судді – не інтерв’ю
Журналістка каже, що просто записала з пам’яті репліку Кутового.

Цитата судді Юрія Кутового, наведена в матеріалі  «Виктор просто «попался?», є не фейковою, а записаною журналісткою з пам’яті. Про це авторка тексту Ганна Юхименко повідомила «Детектор медіа», коментуючи заяву Корюківського районного суду Чернігівської області про фальсифікацію прямої мови судді.

На її думку, речення голови Юрія Кутового «Такое в моей практике впервые», яке вона використала в матеріалі, не є інтерв’ю чи коментарем.

«Суд, про який я писала, був затяжний. Зазвичай, справи легких тілесних ушкоджень вирішуються швидше. Фразу судді про те, що подібне в його практиці вперше, я взяла із нашої з ним телефонної розмови. Між судами я дзвонила до пана Юрія й питала, чому так довго тягнеться процес, чи бувало таке в його практиці. Він сказав, що таке в нього вперше. Я і використала ці слова. Адже тут нема його оцінки судової справи.

Диктофонного запису в мене нема, бо це було інтерв’ю, а розмова. Якби я знала, що не можна таких слів судді писати, звісно, я би цього не зробила. Та й там його слів – одне речення. Усе інше – із судових засідань і процесу справи, адже я була присутня на розглядах», – сказала пані Юхименко. Із претензіями до редакції «Гарту» ані суддя, ані його колеги не зверталися.

У заяві суду, опублікованій 10 червня, наголошено, що суддя не давав інтерв’ю газеті «Гарт». Автори заяви нагадують, що відповідно до статі 12 Кодексу суддівської етики суддя не може робити публічних заяв, коментувати в засобах масової інформації справи, які перебувають у провадженні суду, та піддавати сумніву судові рішення, що набрали законної сили, не має права розголошувати інформацію, що стала йому відома у зв'язку з розглядом справи.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY